Billede fra legepladsen – hvor der er god plads og masser af frisk luft.
Fotograf: FOS
Om Fiskeri- og Søfartsmuseet er lukningstruet, afhænger af hvor mange besøgende museumsattraktionen får hen over sommeren. Det betyder et øget fokus på at gøre årskort ekstra attraktive, da årskort er lig med flere besøg fra Esbjergs børnefamilier.
Behov for hinanden
Lokalt er der kærlighed til museet, som mange forældre kan huske fra egen barndom – og som skaber forståelse for familiens ophav, bedsteforældres erhverv og Esbjergs DNA. Men en kendskabsgrad på nær 100% står i skærende kontrast til Esbjergensernes beskedne forbrug af deres lokale kulturtilbud, og her er Fiskeri- og Søfartsmuseet ingen undtagelse.
Det har vi behov for at ændre på den helt korte bane. 2020 er sommeren hvor ferien holdes i Danmark, og for manges vedkommende i de nære omgivelser. Vi har alle behov for at komme ud og få oplevelser – og Fiskeri- og Søfartsmuseet har særligt meget at tilbyde børnefamilierne, som her kan kombinere kulturdannelse og historie med naturoplevelser, levende dyr og en attraktiv legeplads, der gennem tiderne har været kendt som byens bedste!
Frirum og udflugtsmål
“Vores kernemålgruppe er børn 5 – 12 år og deres voksne. Det er dem, som vi forventer vil gøre brug af kampagnetilbuddet med et årskort der gælder resten af 2020 og hele 2021. Kampagnen løber fra nu og til og med august. Forældre får et frirum tæt på bopælen, og bedsteforældre et yndet udflugtsmål med deres ferierende børnebørn.” udtaler museumsdirektøren David Dupont-Mouritzen, der lancerede det forlængede årskort på museets fødselsdag den 24. april.
Normalvis koster et årskort 300 kroner for en voksen (200 for pensionister) og gælder 12 måneder fra tegningsdato. Årskortet kan som nævnt tegnes allerede nu, og vil være en god moralsk opbakning til Fiskeri- og Søfartsmuseet gennem en svær tid.
Det forlængede årskortet gælder fra museet åbner i år, og frem til og med udgangen af 2021, hvilket forventeligt resulterer i en varighed for kortet på omkring et halvt år længere end normalt. Alle under 18 og alle studerende på Esbjergs videregående uddannelser er i forvejen gratis på museet, så for en familie er det en beskeden investering, som i tillæg giver en række fordele og besparelser ved flere andre museer og zoologiske haver.
Eksisterende årskort indehavere tilbydes i øvrigt en forlængelse tilsvarende lukkeperioden, så der er ingen som går glip af noget.
Støtte gennem donationer
Du behøver ikke indløse et årskort for at vise din støtte til museet. Det er også muligt at støtte Fiskeri- og Søfartsmuseet ved at donere via mobilepay på 623521. Det er muligt at læse mere om denne mulighed på museets Facebookside. Og som museets kommunikationschef Vibeke Birk udtaler, “Så er det vores håb at loyale besøgende, eksisterendeårskortindehavere og museumsforeningens medlemmer, vil hjælpe med at dele tiltaget på de sociale medier”.
Øget aktivitet på de sociale medier
Under Corona krisen har Fiskeri- og Søfartsmuseet, med titlen Havskolen, live streamet korte undervisningsforløb på Facebook hver tirsdag og fredag. Den sidste i serien blev sendt i dag, hvor stimefisk var i fokus og en sild blev dissekeret, mens både skoleklasser og familier så med.
Liveudsendelserne har været en stor succes, og det er blevet til en serie på foreløbigt 10 episoder.
“Vi har gjort os gode erfaringer gennem Havskolen og glæder os til at vende tilbage i nye formater. Det er tydeligt at videoerne vækker begejstring derude – og vi har planer om at blive endnu bedre til den slags produktioner, i den tid som kommer”, lyder det fra Charlotte Bie Thøstesen, biolog og formidler på Fiskeri- og Søfartsmuseet.
Som Danmarks museum for havet, vil vi spille en aktiv rolle i fællesskabet vej mod en mere bæredygtig verden.
Siden 1968 har vi samlet og formidlet Danmarks maritime historie. Gennem indsamling af genstande, dokumenter og beretninger puster vi liv i fortællinger om vores fælles kultur- og naturarv. En arv, vi aktivt bruger til at forstå og formidle fortiden, medfortolke nutiden og sætte ringe i vandet for fremtiden.