Politiet uddeler påskeæg til aktive nabohjælpere

0
754

Engagerede nabohjælpere er med til at skabe tryghed i et boligområde. Og de fortjener stor ros og anerkendelse for den indsats, de yder, understreger Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mange borgere kan om kort tid tage på ferie med visheden om, at deres villa eller parcelhus ikke er alene hjemme i helligdagene.

 Foto: Politiet

Aktive nabohjælpere sørger nemlig for, at det udelukkende er påskeharen, der kommer på uanmeldt besøg i haverne – og ikke indbrudstyven.

 

Detaljer som en bil i garagen og en tømt postkasse kan overbevise tyven om, at der nok er nogen hjemme – og dermed mindsker man risikoen for indbrud.

– Engagerede nabohjælpere er med til at skabe tryghed i et boligområde. Og de fortjener stor ros og anerkendelse for den indsats, de yder. Af samme årsag uddeler vi i dag påskeæg til aktive nabohjælpere i politikredsen, og vi opfordrer andre til også at værdsætte nabohjælpernes indbrudsforebyggende indsats i påsken, fremhæver vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion.

 

Et vågent øje i kvarteret

Ud over at sikre, at husene ikke ser tomme ud i ferietiden, har nabohjælperne en anden vigtig funktion. De kan spotte mistænkelige personer og køretøjer på vejen. 

 

– Ingen er bedre end naboerne til at observere ændringer i gadens normale billede. Hører denne mand eller dette køretøj til i min gade? Kan det være en tyveknægt, som forbereder et indbrud? Ved at få naboerne til at holde ekstra øje med mistænkelige personer, kan vi reducere indbrud med helt op til en fjerdedel, pointerer Chr. Østergård.

 

Han peger i den forbindelse på, at det kan have en meget stor effekt blot at sige ”hej” til en person, der ikke hører til i kvarteret, og venligt spørge, om han har brug for hjælp.

 

– Tyvens største frygt er at blive genkendt. Og jo mere liv, der er i kvarteret, jo større er chancen for, at tyven vælger området fra, understreger vicepolitiinspektøren.

 

Gode råd inden du pakker kufferten

Chr. Østergård peger i tilgift på en håndfuld gode og hurtige råd til borgerne inden påskeferien.

 

Fortæl ikke tyven, at du er væk

Lad være med at fortælle om ferieplanerne på Facebook, læg ikke et foto af påskefrokosten på Instragram og fortæl ikke på LinkedIn, at du snart tager væk fra kolleger og forretningsforbindelser. Vent med at dele ferieminderne til du er kommet hjem, tyven læser måske også med.

 

Er din stue et udstillingsvindue?

Er det nemt for en tyv at spotte, om det kan betale sig at begå indbrud i dit hjem?

Har du en iPad liggende på sofabordet eller andre værdifulde genstande liggende fremme i stuen, frister du svage sjæle.

Kig på din stue udefra og se det samme, som tyven ser. Gør det til en vane at gemme værdierne væk, når du tager hjemmefra.

 

Er der mon nogen hjemme?

Lidt opvask i køkkenet, vasketøj på snoren, legetøj i haven samt en kaffekop og en opslået avis på stuebordet. En række små ting gør, at dit hus ser beboet ud, mens du er væk på ferie – og kan gøre, at tyven fravælger dit hjem.

 

Hvor kigger tyven efter værdierne?

Rigtig mange borgere opbevarer smykkerne i soveværelset og på badeværelset. Det ved tyven, hvis han kommer på besøg. Vær derfor kreativ og find alternative gemmesteder til værdierne.

 

Hjælp ikke tyven med at bryde ind

Alle handymænd med respekt for sig selv har værktøj og andre redskaber derhjemme.

Men husk at låse redskabsskuret eller garagen af, så tingene ikke ender i hånden på en tyv, der bruger en skruetrækker eller en spade til at brække din terrassedør eller dit vindue op med – mere avanceret værktøj skal der ikke til.

Husk også at låse stiger og andre redskaber inde.

Læs mere på:

Nabohjælp.dk

Botrygt.dk

Stopindbrud.dk

Stop-e-hæleri.dk

Leave a Reply