Esbjerg Kommune har ansat Mette Lindkær i jobbet som chef for Børn & Dagtilbud

Erfaren leder er ansat som ny chef for Børn & Dagtilbud.

Fra den 1. juni står Mette Lindkær i spidsen for Børn & Dagtilbud i Esbjerg Kommune. Mette Lindkær har 20 års ledelseserfaring fra børn- og ungeområdet, og direktøren for Børn & Kultur, Jørn Henriksen, ser frem til at lade den nye chef sætte kursen for den fortsat positive udvikling af Børn & Dagtilbud.

Foto: Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune har ansat 46-årige Mette Lindkær som chef for Børn & Dagtilbud, og hun tiltræder stillingen den 1. juni 2019. Med en baggrund som pædagog og erfaring fra en række kommunale lederstillinger gennem 20 år står Mette Lindkær på et solidt fagligt fundament og trækker værdifuld viden og væsentlige kompetencer med ind i sit nye job.

Mette Lindkær forlader et job som afdelingsleder for PPR og Familieindsatser i Assens Kommune og har også tidligere været dagtilbudschef og daginstitutionsleder i fynske kommuner. Uddannelsen som pædagog har hun løbende suppleret med videreuddannelse inden for udvikling og ledelse, og på hendes CV står blandt andet flere diplomfag og en masteruddannelse i offentlig forvaltning.

Øje for den tidlige indsats

Som chef for Børn & Dagtilbud bliver Mette Lindkær en del af ledelsen i forvaltningen Børn & Kultur, hvor direktøren, Jørn Henriksen, ser frem til samarbejdet.

“Vi har haft et stærkt ansøgerfelt til stillingen, og et enigt ansættelsesudvalg har peget på Mette Lindkær. Børn & Dagtilbud får en erfaren og dygtig chef, som kan stå i spidsen for at forsætte den positive udvikling, som vi har haft på området i de seneste år. Samtidig er det en vigtig opgave at sætte fokus på Sundhedsplejen, som sidste år blev en del af Børn & Dagtilbud, så vi kan få området godt integreret. Det er helt afgørende, at vi har øje for den tidlige indsats, så alle børn får en god start på livet”, siger Jørn Henriksen.

Høj kvalitet gør en forskel

Mette Lindkær glæder sig til at starte i det nye job og vende tilbage til sit fagområde med en bred erfaring inden for forebyggelse, udvikling og læring i bagagen.

“Sundhedspleje og dagtilbud af høj kvalitet gør en forskel for børns liv både her og nu og langt ind i voksenlivet, og jeg er konstant optaget af de rammer, vi skaber for deres opvækst. Vores ambitioner for børnenes trivsel og udvikling er afgørende for, at vi sammen med forældrene kan give børnene mulighed for at blive glade, trygge og livsduelige”, siger Mette Lindkær.

I Børn & Dagtilbud bliver Mette Lindkær chef for Dagplejen, daginstitutionerne, Sundhedsplejen, Pladsanvisning & Tilskud og området for børn med særlige behov, og samlet har Børn & Dagtilbud ca. 1200 fuldtidsstillinger.

Mette Lindkær tiltræder stillingen som chef for Børn & Dagtilbud efter Anne Merethe Løvmose, som siden den 1. februar har været børn- og unge chef i Aarhus kommune.

Leave a Reply