Esbjerg deltager i forskningsprojektet Danmark i Bevægelse

0
311

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på vores bevægelsesvaner i Esbjerg Kommune.

For mange er cykelturen hjem fra arbejde eller gåturen med hunden en naturlig del af hverdagen, men der er også mange, der ikke bevæger kroppen ret meget. En ny undersøgelse sætter fokus på, hvad der motiverer os til at komme ud ad døren.

Foto: Jens Astrup.

For mange er cykelturen hjem fra arbejde eller gåturen med hunden en naturlig del af hverdagen. Nogle bevæger sig for sundhedens skyld, andre for velværets eller for det sociale samvær, f.eks. hvis man går til fodbold, gymnastik eller fitness. Men der er også mange, der ikke bevæger kroppen ret meget.

Nu vil forskere på Syddansk Universitet i samarbejde med Esbjerg Kommune undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet. Den viden er forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv.

Derfor har ca. hver tiende voksne over 15 år i Esbjerg Kommune i disse dage fået et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet Danmark i Bevægelse. Er man en af de heldige, der har fået skemaet tilsendt, har man mulighed for at vinde 10.000 kr. skattefrit, hvis man svarer.

Flere skal i gang med at bevæge sig

– I Esbjerg Kommune arbejder vi aktivt for, at flest mulige kan være fysisk aktive. Vi har brug for mere viden om, hvordan vi bedst kan skabe rammerne for, at borgerne kan være mere fysisk aktive. Det håber vi at få nogle svar på gennem undersøgelsen. Svarene skal vi bruge til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser, så flere kan komme i gang med at bevæge sig, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog.

Om Danmark i Bevægelse

Danmark i Bevægelse er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til ca. 400.000 borgere over hele landet. Undersøgelsen kobler oplysninger om bevægelsesvaner, adfærd og motiver sammen med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i den enkelte kommune, f.eks. cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder. Hver kommune får en opgørelse over potentialet til at få flere i gang med fysisk aktivitet i netop deres område. Projektet løber fra 2019-22 og udføres af Syddansk Universitet. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

Leave a Reply