Ved en festlig og højtidelig dimission fik 31 studerende fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg fredag aften retten til at kalde sig hhv. bachelorer og kandidater – samt et fysisk bevis på deres kunnen.

Foto: Syddansk Musikkonservatorium

”Alt er kunstens lærebog” slutter Carl Nielsens ”Derfor kan vort øje glædes”, som indledningsvis blev sunget af de konservatoriestuderende og inviterede gæster i koncertsalen. Og netop det afsæt tog rektor Claus Skjold Larsen i sin tale til dimittenderne inden han overrakte eksamensbeviserne: ”Kunst handler om erkendelser af noget alment.  Derfor er kunsten til for alle, og alt er kunstens lærebog. Derfor er det vigtigt for os alle, at nogle af os giver sig hen til at blive gode kunstnere. Det er dem, vi fejrer i dag. Vi fejrer, at alle I dimittender har taget opgaven på jer og sørger for, at musikken spiller, og kunsten fortsætter og fornyes. ”

 

Ved aftenens dimission blev der samtidig uddelt priser og legater til en række studerende. Evnen til at realisere drømme og idéer var en central pointe, da Dansk Musikerforbunds Thomas Hyllestad uddelte Entreprenørskabsprisen på 10.000 kr. Her var valget faldet på sangerinden Ellen Østervig Bathum, der under sit kunstneriske alias ELBA allerede efter to år er kommet langt ud over stepperne med en pladekontrakt og optrædener på en række toneangivende festivaler, herunder SPOT og Roskilde Festival.

Leave a Reply