Velkendt ansigt vender tilbage til skrædderfaget med sin nål og tråd

0
632

Byens eneste renseri forsikrer alle om, at det kan betale sig at reparere sit tøj i stedet for at smide det ud, og har hentet en gammel kending fra skræddermiljøet tilbage til det ægte skrædderfag efter en længere afstikker hos en større arbejdstøjsproducent.

Foto: Morten Nissen

Rekord RENS & VASK er det eneste renseri/vaskeri i Esbjerg, som vasker, renser, stryger og ruller på én og samme adresse. Fra i dag kan man få sit nye tøj tilrettet, eller få sit gamle tøj repareret, på hjørnet af Finlandsgade og Jyllandsgade. Man kan også besøge renseriet og få ideer og løsninger til, hvordan man får det bedste ud af sit tøj.

 

Det kan betale sig at gå til skrædderen

Tøjet er noget af det første, vi kasserer, hvis det går i stykker. Vi er vant til at købe nyt, hvis lynlåsen går i udu, eller knapperne falder af skjorten.

 

Men det kan faktisk betale sig at reparere sit gode tøj – både for ens egen pengepung og for miljøet, og derfor har renseriejer Jens Sandal hentet kompetent hjælp til sin systue. Skrædderen Lene Withen er et kendt ansigt i Esbjerg, specielt fra sine mange år i Bernina, der lå på hjørnet af Torvegade og Skjoldsgade i en lang årrække, og fra sin egen systue, som hun passede sideløbende med sin tid i Bernina. Da butikken lukkede, søgte Lene nye udfordringer som skrædder hos J.A.K. Workwear, hvor hun rettede arbejdstøj til i flere år.

 

Lene savnede skrædderfaget

Selvom det har været spændende at arbejde med tilretning af arbejdstøj, savnede Lene det ægte skrædderfag og den daglige kontakt med kunderne. Alle kunder har individuelle og varierende problemstillinger med deres tøj, og det giver ægte skrædderopgaver, som kræver faglige løsninger. Lene mener, at de spændende og udfordrende opgaver løses bedst, når man møder sine kunder i øjenhøjde og rådgiver dem til de bedste løsninger.

 

Det kan være tilretning af nyindkøbt tøj, oplægning af bukser og ærmer eller udskiftning af lynlåse i gammelt tøj, hvor Lene kan udnytte sin uddannelse og erfaringer. Det får hun rig mulighed for hos Jens, som har skrædderopgaver i alle afskygninger.

 

Det er godt for miljøet at reparere sit tøj i stedet for at smide det ud

”Vi har altid haft en systue tilknyttet renseriet”, udtaler Jens og fortsætter; ”Men med Lene har vi fået en skrædder, der kan løse alle tænkelige syopgaver, og det er jeg glad for. Det meste tøj kan leve længe, hvis man får det repareret ordentligt, og nyindkøbt tøj kan få den helt perfekte pasform, hvis man får det rettet til.” afslutter Jens.

 

Rekord RENS & VASK har ligget på hjørnet af Finlandsgade og Jyllandsgade i over 40 år og er i dag byens eneste renseri. De sidste 15 år har Jens og hans 6 ansatte sørget for rene tekstiler i miljørigtige omgivelser. Og netop miljøhensynet har spillet en afgørende rolle i, at Rekord RENS & VASK satser ekstra på, at esbjergenserne skal få repareret deres tøj i stedet for at smide det ud.

 

Man allerede nu indlevere sit tøj på alle åbningsdage, og man kan besøge Lene tirsdage og om torsdage for at få kyndige råd og vejledning om, hvordan man passer bedst på sit tøj og får det til at holde længst.

 

Leave a Reply