De nye SpiseRinge i Kvaglundparken byder på gratis lokale afgrøder, som alle må plukke og nyde.
Den 25. juni 2019 kl. 15.30 indvies det nye område.
De sidste par måneder er der i Kvaglundparken blevet skabt et helt nyt område. De såkaldte SpiseRinge er skudt op, og her er der blevet plantet frugttræer, buske med bær og krydderurter med god hjælp fra 3.a og 3.b på Kvaglundskolen Signatur. Eleverne har som en del af undervisningen været en aktiv del af processen, og de har bl.a. hjulpet med at fjerne græs og plante træer. Siden har eleverne bidraget med insekthoteller, som vil blive sat op i området.
Foto: Esbjerg Kommune
Eleverne fra Kvaglundskolen Signatur har beskæftiget sig med et tema omkring insekter, og derfor de hjulpet med at etablere SpiseRingene.
Projektet med de nye SpiseRinge skal inspirere flere til at bruge naturen i Kvaglundparken, og derfor støtter Friluftsrådet projektet med en bevilling på 100.000 kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv.
Formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen, glæder sig til at indvie det nye område ved indgangen til parken fra Daddelkrattet, den 25. juni 2019 kl. 15.30.
“Det er en nyskabelse, at den bynære natur kan og skal byde på flere typer af oplevelser, som tiltaler beboerne i nærområdet. I Kvaglund gøres naturen mere attraktiv, når haveejernes glæder ved at plukke og høste egne afgrøder deles med de, som måske ikke selv har adgang til en have”, siger udvalgsformanden.
Alt efter sæson vil SpiseRingene byde på solbær, ribs, blåbær, hindbær, stikkelsbær, mynte, timian, rosmarin, oregano og forskellige sorter af æbler, pærer, blommer og valnødder. Følgerne på Esbjerg Kommunes Facebookside har været med til at bestemme hvilke afgrøder, der nu spirer frem.
Et af bedene er dedikeret til forsøg, og i første omgang afprøves grønkål og persille. Informationsskilte vil fortælle om hvad og hvornår, der kan samles og plukkes.
“SpiseRingene har også et socialt formål. Her kan man komme hinanden ved over bedet med krydderurter, og man kan nemt falde i snak om fx anvendelsesmuligheder og opskrifter. På den måde håber jeg, at mange vil tage SpiseRingene til sig og udnytte de nye muligheder, som området byder på”, siger Søren Heide Lambertsen.
Ved indvielsen den 25. juni kan alle fremmødte få en lille forsmag på, hvad SpiseRingene fx kan bruges til. Det vil være muligt at fremstille en krydderolie baseret på de krydderurter, som kan findes i området.