Ude.nu løfter læringen i dagtilbud og skoler

0
548

På den nye digitale platform ude.nu samler Esbjerg Kommune alle de spændende forløb, der gør det muligt for børn og unge i dagtilbud og skoler at komme ud i virkeligheden, hvor læringen bliver konkret. Samlet ligger der langt over 100 tilbud inden for natur, kultur og erhvervsliv på hjemmesiden.

Foto: Esbjerg Kommune

Det økologiske formidlingssted Midtgård tilbyder læringsforløb til dagtilbud og skoler.

Jeg hører og glemmer. Jeg ser og husker. Jeg gør og forstår. Sådan lyder et gammelt kinesisk ordsprog, som passer perfekt til tankerne bag en ny hjemmeside med tilbud til Esbjerg Kommunes dagtilbud og skoler. Ude.nu hedder platformen, som er et digitalt samlingssted for læringsforløb, der tager børn i dagtilbud og skoleelever med ud af dagligdagens kendte rammer. Udgangspunktet er, at oplevelser ude i virkeligheden danner erindringer, forståelse og læring for livet.

Natur, kultur og erhverv

Ude.nu henvender sig til dagplejere, pædagoger og lærere og giver dem et overblik over mulighederne for spændende forløb. Hjemmesiden gør det let at finde og booke forløb, der passer til den konkrete aldersgruppe eller det relevante emne, fag eller lærerplanstema. På den måde får børn og unge i Esbjerg Kommunes dagtilbud og skoler endnu bedre mulighed for at kombinere deres læring i dagpleje, daginstitution og skole med viden, oplevelser og erfaringer fra virkeligheden.

 

Til skoleeleverne har ude.nu indtil videre 129 forløb at vælge imellem, mens børnene i dagtilbud foreløbigt kan prøve kræfter med 39 forløb. Samlet indeholder ude.nu tilbud inden for natur, kultur og erhvervsliv på 38 forskellige steder. Det betyder, at børn fra dagtilbud og skoleelever kan besøge både Esbjerg Kommunes egne læringssteder og eksterne natur- og kulturinstitutioner og virksomheder.

 

Tilbuddene på ude.nu er læringsforløb i dagtilbud og skoler, men hjemmesiden er åben, så alle kan se den brede vifte af tilbud, der findes til børn og unge i Esbjerg Kommune.

 

Det ekstra til læringen

Bag ude.nu står MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring i samarbejde med de eksterne læringsmiljøer og Esbjerg Kommunes afdelinger inden for Børn & Dagtilbud, Skole og Kultur & Pædagogik.

 

“Ude.nu er et værktøj til dagtilbud og skoler, så det bliver lettere for dem at navigere i alle de muligheder, som vi har i Esbjerg Kommune. Tilbuddene kan være lige det ekstra, der bidrager med sanseoplevelser, som gør læringen konkret for eleverne”, siger Dorte Vind, leder af MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring.

Leave a Reply