Dansk Industri kommer nu med et nyt katalog med 45 gode idéer, som skal inspirere til, hvordan kommunerne i endnu højere grad kan være med til at hjælpe det lokale erhvervsliv, der er hårdt ramt af coronakrisen. Kataloget kommer nu, fordi der er udsigt til, at krisen ikke slipper sit tag i samfundet lige med det samme, og fordi mange virksomheder først begynder at mærke konsekvenserne af krisen nu.
Foto: Christina Simonia Straarup
Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt, det gælder også i Sydvestjylland. I Sydvestjylland har kommunerne allerede iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men ifølge DI Sydvestjylland er der brug for, at kommunerne fortsætter det gode arbejde og ser på yderligere initiativer for at hjælpe lokale arbejdspladser og virksomheder.
– Vore kommuner her i Sydvestjylland har allerede spillet en helt afgørende rolle for mange virksomheder med at holde dampen oppe. Lige fra krisens start har de været meget aktive og har hver især taget en række initiativer, som har hjulpet mange virksomheder. Men der bliver desværre brug for endnu mere, fordi krisen fortsat presser de lokale arbejdspladser. Efter den meget svære første fase af krisen er overstået, står vi nu over for en ny fase, der kan vise sig at blive mindst lige så alvorlig, bl.a. fordi nedgangen i verdenshandelen og tilbageholdenhed i den indenlandske efterspørgsel vil efterlade mange virksomheder med store huller i ordrebøgerne. Det betyder tab af arbejdspladser, siger formanden for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jesper Toft Mathiasen, Claus Sørensen A/S.
Nogle af de 45 idéer og anbefalinger er kommunerne i Sydvestjylland allerede kommet langt med, mens andre af anbefalingerne kan tjene til inspiration til den fremtidige indsats. Kommunerne i Sydvestjylland har allerede besluttet sig for store investeringer i nye anlæg, renovering af bygninger, nye veje og cykelstier. Betalinger til leverandører er rykket frem, ligesom der er en række initiativer, der understøtter det lokale forretningsliv. Det fortjener stor anerkendelse, og det er en vej, vi skal videre af.
– Det er en hjælp, som vi i erhvervslivet er meget taknemmelige for. Med respekt for alt det, der er gjort, vil jeg opfordre til, at kommunerne hver især kigger på, hvordan de kan gøre endnu mere. Her i første runde har blandt andet restauranter, hoteller og transportvirksomheder været hårdt ramt. Nu kommer anden bølge, som især rammer produktions- og eksportvirksomheder. Derfor har vi desværre ikke set det fulde billede af den økonomiske krise endnu. Det positive er dog, at kommunerne står med en unik mulighed for at give sit bidrag til at hjælpe Danmark igennem krisen – samtidig med, at der foretages nogle gode og grønne investeringer, som kommer os alle til gode i fremtiden, siger Jesper Toft Mathiasen.