Den populære madblogger og opskriftsudvikler Maria Vestergaard er blevet sat på lidt af en udfordring. Hun skal finde ud af, hvordan Syddanmark smager. Det sker i samarbejde med Aalborg Akvavit. Derfor beder hun nu sine 38.000 følgere på Instagram om hjælp. Hun opfordrer alle til at byde ind med egnsretter, lokale specialiteter eller særlige råvarer, som det sydlige Danmark er kendt for, og som udgør smagen af landsdelen. Kan du hjælpe hende?
Foto: Presse
Kan man sætte smag på en landsdel? Det skal Maria Vestergaard undersøge sammen med Aalborg Akvavit. Den ikoniske danske drik har nemlig indledt jagten på den enkle smag af Danmark, og den populære madblogger skal finde svaret på, hvordan hendes elskede sydlige Danmark smager.
”Jeg elsker dansk mad, men jeg har aldrig tænkt så meget over, om man kan sætte smag på Danmark. Jeg kender nogle egnsretter, men langt fra dem alle,” fortæller Maria, der derfor opfordrer sine 38.000 Instagram-følgere til at byde ind med tips.
”Hvis du kender til egnsretter, særlige specialiteter eller lokale råvarer herfra det sydlige Danmark, må du meget gerne dele dit tip med mig på Instagram. Jeg er sikker på, at der findes mange lækre retter, som fortjener at få noget opmærksomhed, så lad os gøre det sammen. Alle bud er velkomne, og jo flere jo bedre.”
Man kan dele sine tips med @mariavestergaard.dk og @aalborg_akvavit_official på Instagram.
Lokale specialiteter samles i bogen ’Smagen af det enkle’
Med inspiration fra de lokale tips skal Maria udvikle sit eget bud på egnsretter eller specialiteter. Retten skal enten passe til en Aalborg Akvavit – eller der skal indgå Aalborg Akvavit i retten.
”Jeg synes, at det er virkelig spændende at udvikle opskrifter, og det bliver sjovt at arbejde med to så ikoniske elementer. Mange kender jo til lokale retter, som de er vokset op med – og alle kender også Aalborg Akvavit. Det er en oplagt kombination, fordi akvavit passer til rigtig mange retter. Flere end man lige tror. Når man nipper akvavitten til mad – og ikke skyller den ned – så opnår man en større samlet smagsoplevelse, fordi aromaer fra mad og akvavit folder sig ud i hinandens selskab. Derfor glæder jeg mig til at kombinere egnsretter med akvavit på en ny måde,” fortæller Maria, der har stor erfaring i at udvikle opskrifter, som man kan se på hendes Instagram profil og blog.
Til slut samles opskrifterne i en bogen ’Smagen af det enkle’ med specialiteter fra hele Danmark indsamlet af 9 danske influencere og opskriftsudviklere.
”Vi elsker det enkle ved den danske smag. Den enkle mad, de enkle øjeblikke, de enkle minder. Derfor synes vi, at det kunne være spændende at finde frem til smagen af Danmark og undersøge, hvordan Aalborg Akvavit bedst supplerer lokale specialiteter fra hele landet. Vi glæder os til se, hvilke særlige retter, specialiteter og råvarer, som kendetegner det sydlige Danmark,” fortæller Lajs Kaznelson fra Aalborg Akvavit, der byder alle indenfor i akvavittens univers.