Der var heldigvis styr på tingene på langt de fleste arbejdspladser, da Jobpatruljen besøgte Esbjerg og omegn med 3F’s forbundssekretær som frivillig og TV Syd i hælene.

I Juli besøgte Jobpatruljen Esbjerg, Ribe og omegn som led i den informationskampagne, der skal give unge bedre forhold på deres fritidsjob.

Jobpatruljen er en landsdækkende aktion skabt af HK og 8 andre fagforbund. I Esbjerg besøgte patruljen 82 virksomheder, og aktivisterne fik mange gode samtaler med unge i fritidsjob.

I Esbjerg var 3F’s forbundssekretær Henning Overgaard med rundt på virksomhederne, ligesom patruljen også havde selskab af journalister fra TV Syd, som producerede et indslag om Jobpatruljens arbejde.

– Det var rart at opleve, at flere arbejdsgivere gerne ville indgå i en sparring med os om, hvordan man skaber de bedste vilkår for fritidsjobbere. Som arbejdsgiver for en ung, der måske har sit allerførste møde med arbejdsmarkedet, har man et stort ansvar for, at dette møde bliver en god oplevelse. Og det ansvar tager de fleste arbejdsgivere heldigvis gerne på sig, siger HK Sydjyllands ungdomskonsulent, Angelika Thøgersen, der står i spidsen for den sydjyske del af Jobpatruljen.

Jobpatruljen består af grupper af engagerede unge mennesker, der gerne vil bruge lidt af deres sommerferie på at skaffe andre unge bedre løn- og arbejdsvilkår.

Foto af 3F’s forbundssekretær Henning Overgaard, som tidligere har siddet i byrådet i Esbjerg, var med på Jobpatrulje i Esbjerg.

Læs også mere på www.jobpatruljen.dk

Leave a Reply