I hele juli kan alle, der handler i Aldis butikker bidrage til, at flere børn og unge kommer på sommerferie. Alle kan donere 25 kr. til Red Barnet, som i år arrangerer 52 ferielejre i hele landet, heraf 8 ferielejre via lokalafdelingerne i bl.a. Vejle, Give, Fredericia og Esbjerg. Aldi bidrager også direkte med 75.000 kr. til indkøb til lejrene, hvor 450 frivillige sætter fokus på leg, fællesskab og glade sommerdage for udsatte børn og familier.

Foto: Essencius

I år giver Red Barnet 1200 børn, unge og familier mulighed for at komme på sommerferie. Aldi og Aldis kunder er med til at støtte op om sommerlejrene. Sidste år gav Aldis kunder i hele landet godt 70.000 kr. til Red Barnets sommerlejre. Også i år kan Aldis kunder igen donere til indsamlingen ved køb af støttestregkoder, som lægger 25 kr. oven i kundens indkøb. Muligheden for at støtte fortsætter i hele juli.

Og administrerende direktør Finn Tang håber, at kunderne vil bakke lige så flot op i år.

”Sammen med Aldis kunder og medarbejdere arbejder vi for at sikre, at sårbare børn og familier får nogle af de muligheder, som mange tager for givet. Fx at komme på sommerferie. Når hverdagsøkonomien er stram, er det ofte sådan noget som ferier, der spares væk. Men alle børn og voksne har brug for gode oplevelser og kvalitetstid, og det kan vi hjælpe med ved at støtte Red Barnets sommerlejre.”

Aldi rejser løbende midler som doneres til Red Barnets aktiviteter for udsatte børn og familier. Foruden kundedonationerne, der går ubeskåret til Red Barnet, bidrager Aldi igen i år til sommerlejrene med 75.000 kr. til at forsøde sommerdagene.

”Vi håber, at frisk frugt, saft, is, kiks og andet lækkert, der smager af sommerferie, kan bidrage til at sommerlejrene, der er sat i gang af Red Barnets lokalafdelinger bl.a. her i det syd- og midtjyske kan bringe smil på læben og søde minder at tage med sig hjem,” siger distriktschef for Aldi i Esbjerg og Vejen m.fl, Ronnie Bo Jørgensen, der glæder sig over, at hans arbejdsplads og kunderne sammen kan bidrage til, at flere børn kan indgå i positive fællesskaber med sjove aktiviteter og udflugter. Sommerlejrene afholdes blandt andet hos Randbøldal Camping og ved Hvidbjerg Strand.

450 frivillige og donationer gør 52 sommerlejre muligt

Det er bl.a. danske kommuner, der inviterer børn, unge og familier til Red Barnets sommerlejre. Herefter overtager Red Barnets frivillige kontakten og aktiviteterne. Og behovet er stort. Indsatsen fra Red Barnets 450 frivillige på sommerlejre er uvurderlige, og donationer fra forbrugere, organisationer og virksomheder gør en stor forskel.

 

”Flere og flere udsatte børn og familier ønsker at komme på vores sommerlejre. Det så vi før Corona-krisen, og siden er børnenes behov for et pusterum kun blevet større. Vores frivillige har haft kontakt med mange udsatte familier gennem krisen, og mange af dem er pressede. For mange er de problemer, som familierne i forvejen sloges med, kun vokset sig større. Vi er meget taknemmelige for den støtte, vi modtager. For donationerne betyder, at vi eksempelvis kan sende flere udsatte børn og familier af sted på ferielejr, hvor børnene bliver en del af et stærkt fællesskab, udvikler sig og får venner, ” siger Martha Thilde Ahlmann, national chef i Red Barnet.

 

Red Barnet beretter, at det kræver overskud både økonomisk og mentalt, at sommerferien bliver en god oplevelse. Det er desværre ikke alle forældre, der har de muligheder:

”Mange børn har siddet meget derhjemme i lange perioder og har været afskåret fra kammeraterne og de voksne i skoler, dagtilbud og i fritidslivet. Sommerlejrene kan være med til at hjælpe både børn og deres forældre, og give dem gode minder, ” slutter Finn Tang, adm. direktør i Aldi Danmark.

 

 

Fakta om Red Barnets ferielejre 
Red Barnet arrangerer i år 52 sommerlejre i hele landet for børn og familier, der ikke ellers har råd eller overskud til at komme på ferie. Det er omkring samme høje niveau som sidste år, hvor antallet af lejre og deltagere var rekordhøjt.

  • Red Barnet forventer at sende omkring 1.200 børn og forældre afsted på ferielejrene i år.
  • Nogle sommerlejre er for børn og teenagere, mens andre er for børn og deres forældre.
  • Omkring 450 frivillige er med på lejrene.
  • Det er gratis for børn og familier at komme med på Red Barnets sommerlejre. Alle deltagere er henvist i samarbejde med bl.a. landets kommuner.
  • Aldi, der har været fast samarbejdspartner og sponsor for Red Barnet siden 2018, bidrager også i år til Red Barnets sommerlejre. Der sker dels via Aldis kunder, der aktivt tilkøber en ’støttestregkode’ til en værdi af 25 kr. (i 2020 blev det til hele 70.000 kr. fra Aldis kunder) og dels ved, at Aldi donerer 75.000 kr. til indkøb af frisk frugt, saft, is, kiks mm.
  • Op mod 10 procent af alle børn i Danmark kommer ikke på ferie blot én enkelt gang årligt. Det viser rapporten ’Børn og unge i Danmark – Velfærd og Trivsel 2018’ fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.
  • På årets sommerlejre anbefaler Red Barnet, at alle deltagere over 15 år fremviser coronapas, og der er stort fokus på rengøring og god håndhygiejne.

Leave a Reply