Syd- og Sønderjyllands Politi og Esbjerg Kommune går sammen om en onlinekampagne.
Foto: Esbjerg Kommune
Hvad har brandmanden
politibetjenten
hjemmesygeplejersken
Esbjergs borgmester
og politidirektøren for Syd- og Sønderjyllands Politi til fælles?
De sætter ansigt på en kampagne på sociale medier, der skal minde borgerne i Esbjerg Kommune om, at det er vigtigt at holde fast i de enkle, men effektive metoder til at mindske antallet af smittede med COVID-19:
– Vask ofte hænder eller brug håndsprit
– Host eller nys i dit ærme
– Undgå håndtryk, kindkys og kram
– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
– Hold afstand – og bed andre tage hensyn
Flere smittede
De fem personer kommer således til at optræde på fotos på kommunens Facebook-side og på politikredsens Twitter-profil med en reminder om de forebyggende corona-råd.
Baggrunden for kampagnen er, at det desværre går den forkerte vej med hensyn til antallet af smittede i kommunen.
Ifølge den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut er der p.t. 81 smittede med COVID-19 i Esbjerg Kommune. Det svarer til 70 smittede pr. 100.000 indbyggere – og dermed et så højt tal, at Esbjerg er havnet på Sundhedsstyrelsens liste over kommuner, hvor det er ekstra vigtigt at følge udviklingen.
Vigtigt at holde fast
– Borgerne i kommunen har generelt gjort det rigtig godt. Og det er på mange måder menneskeligt, hvis man efter så mange måneder med COVID-19 måske begynder at slække på de daglige rutiner, der ellers er med til at holde smitten nede. Men netop nu er det vigtigt, at vi holder fast. For udviklingen går lige nu i den forkerte retning i kommunen, understreger Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen.
Det er ikke første gang, at Syd- og Sønderjyllands Politi og Esbjerg Kommune kører tæt parløb i forbindelse med corona-situationen.
I april gik parterne også sammen for at sikre, at Esbjergs centrum og andre velbesøgte steder i kommunen kunne genåbne, uden at der opstod problemer i forhold til de aktuelle forsamlingsforbud.
Positiv kampagne
Politidirektør Jørgen Meyer fremhæver, at der er tale om en positiv kampagne med fokus på at huske de fem gode råd. Kampagnen skal ikke ses som et udtryk for, at der bliver peget fingre af nogen.
– Både borgere og virksomheder har opført sig eksemplarisk, selvom vi igennem mange måneder har stået i en helt ekstraordinær situation. Vi har reelt set haft få hændelser, hvor politiet har måttet tage bødeblokken frem, fordi corona-reglerne ikke har været overholdt. Vi har lavet en kampagne, hvor vi gentager de enkle råd og minder borgerne om, at rådene stadig er vigtige at følge, pointerer Jørgen Meyer.
Fælles ansvar
Han tilføjer, at vi alle har et fælles ansvar for, at vi får vendt udviklingen og bragt antallet af smittede ned.
– Lad os stå sammen om at få knækket smittekurven. Det kan lade sig gøre ved en minimal indsats fra den enkeltes side, men alt i alt gør indsatsen en stor forskel. Og der er ingen tvivl om, at situationen er alvorlig. Andre steder er der sat en række omfattende, men nødvendige restriktioner i værk for at vende udviklingen. Ingen ønsker, at vi også skal nå dertil i vores politikreds, siger Jørgen Meyer.