Det halvhemmelige datacenter Bulk markerer ny forbindelse i Esbjerg

I begyndelsen af december inviterede Bulk borgmester Jesper Frost Rasmussen indenfor i virksomhedens nybyggede faciliteter i Esbjerg, Denmark Data Center Campus, DK01. Besøget blev brugt som en anledning til at markere opkoblingen til det undersøiske fiberkabel, Havfrue, så der nu er forbindelse mellem kablet og det nye energieffektive datacenter.Venstre til højre: Rikke Vestergaard, Susanne Nordenbaek, Rune Bråten og Jesper Frost Rasmussen.

Foto:Bulk

Havfrue er det første undersøiske kabelsystem i 20 år, der forbinder Danmark med Nordamerika. Den nye fiberforbindelse tilføjer ny kapacitet til et globalt netværk, der står over for stigende overbelastning og udfordringer på grund af aldrende systemer. Det er en vigtig del af Bulks voksende fibernetværk, der forbinder Norden med verdens største markeder via fiber med lav latenstid og høj kapacitet.

”Jeg ønsker Bulk tillykke med den vellykkede udvidelse her i Esbjerg og forhåbentlig er dette kun begyndelsen,” siger Jesper Frost Rasmussen. “Vi ser frem til at udvikle forholdet yderligere, og sammen vil vi skabe endnu større opmærksomhed omkring vores unikke geografiske placering, der forhåbentlig vil tiltrække flere investeringer fra den fremadstormende it-sektor.”

I mødet deltog kommunaldirektør Rikke Vestergaard, administrerende direktør for Business Esbjerg, Susanne Nordenbaek og erhvervschef Karsten Rieder. Dette var første møde med Bulk siden 2018, hvor der blev taget første spadestik på det 50.000 kvadratmeter store areal, hvor virksomheden nu har bygget. De ansatte i Esbjerg viste stolt rundt og forklarede om datacentrets formåen.

På grund af rejserestriktioner og ud fra et forsigtighedsprincip blev der afviklet et digitalt møde med den Oslo-baserede ledelse, som også inkluderede grundlæggeren af Bulk, Peder Nærbø.

Der blev bl.a. talt om Bulks vision for regionen og fælles mål omkring bæredygtighed og tilslutningsmuligheder. Ambitionerne på disse områder deles af begge parter.

Besøget faldt sammen med at, det ca. er et år siden, DK01-campusset i Esbjerg stod færdigt. Faciliteterne tager højde for bæredygtige principper og satser på vedvarende energi i form af vind.

”Vores tilstedeværelse i Esbjerg med DK01, der nu er forbundet med Havfrue, er vigtig for at være med forrest i løbet om at bringe bæredygtig infrastruktur til et globalt publikum. Borgmester Jesper Frost Rasmussen, virksomhederne i Esbjerg og i hele verden anerkender vigtigheden af at reducere CO2 udledningen, og her ser vi, at det samtidigt kan gøres omkostningseffektivt,” siger Peder Nærbø.

Esbjerg er kendt som den danske EnergiMetropol, og det skyldes ikke mindst den vindenergi, som havvindmøller udskibet fra Esbjerg generer. Havvindmøllerne forsyner Bulk, og understøtter virksomhedens vision om at levere bæredygtig infrastruktur til et globalt publikum. Konkrete planer, der har til formål at reducere CO2-fodaftrykket yderligere, inkluderer tiltag som fx at genbruge varmen fra datacentret i Esbjergs kommende fjernvarmesystem.

Leave a Reply