Borgmester opfordrer til at bakke op om julen lokalt

At støtte julen lokalt er den bedste julegave, Esbjerg Kommunes byer kan få. Derfor håber borgmester Jesper Frost Rasmussen, at mange i år vælger det lokale handels- og kulturliv som centrum for julens indkøb og oplevelser. Kommunens byer har sammen med politiet sat fokus på trygheden, og aktiviteterne er tilpasset corona-retningslinjerne.

Foto: Esbjerg Kommune

Juletiden nærmer sig, og selv om coronavirus i år vender mange traditioner på hovedet, er der stadig masser af julestemning og hygge i vente i Esbjerg Kommunes byer. Derfor opfordrer borgmester, Jesper Frost Rasmussen, til at bakke op om julehandlen og muligheden for gode oplevelser lokalt. Det er der nemlig ekstra brug for i år, hvor såvel forretningsdrivende som kultur- og fritidsinstitutioner har været og stadig er pressede af restriktionerne, der følger med kampen mod coronavirus.

”Den bedste julegave, vi kan give vores byer, er at støtte lokalt. Jeg håber derfor, at mange vælger at købe julegaverne i de lokale butikker, og samtidig kan man jo krydre juletiden med en tur ud at spise og lade sig underholde eller udfordre af en oplevelse hos vores kultur- og fritidstilbud. Det vil gøre en stor forskel, hvis vi alle er bevidste om at løfte lokalt”, siger Jesper Frost Rasmussen.

Juletiden skal være tryg
Aktiviteterne i kommunens julebyer er selvfølgelig tilpasset retningslinjerne fra de nationale myndigheder, så juletiden også i år bliver en tryg og rar oplevelse. Syd- og Sønderjyllands Politi bakker op om de forretningsdrivende, og der har på forhånd været en god og konstruktiv dialog for at sikre, at julestemningen går hånd i hånd med fx forsamlingsforbuddet og reglerne om afstand. Det betyder, at man som borger selvfølgelig også skal være ekstra opmærksom, følge reglerne og tage hensyn til hinanden.

”Julen i vores byer bliver ikke helt, som den plejer, men sådan har næsten alt i 2020 jo været anderledes, så jeg er sikker på, at vi også kan finde nye veje til julestemningen. Måske har vi særligt i år brug for at bevæge os ud og se byernes flotte julepynt, opleve hyggen og mærke juleglæden, og det kan vi sagtens, når vi tænker os om og går forandringerne i møde med respekt og godt humør”, siger Jesper Frost Rasmussen.

Leave a Reply