I eftermiddag ankommer cirka 80 afghanere til asylcenter Center Hviding i Esbjerg Kommune. Langt største delen af dem forventes at være familier med børn.

Foto: Esbjerg Kommune

Familierne er for få dage siden blevet evakueret fra Afghanistan og har indtil i dag været indkvarteret på Modtagecenter Sandholm på Nordsjælland.

“Jeg blev i formiddag ringet op af Udlændingestyrelsen, som ville høre, om vi med kort varsel kunne tage imod cirka 80 afghanere. Det kan vi, og lige nu arbejder alle på højtryk for at få gjort værelserne klar. Familierne vil som udgangspunkt få et enkeltværelse, mens alle dem, der ankommer alene, bliver samlet i grupper på op til otte personer,” siger Niels Bøgskov Frederiksen, der er områdeleder i AsylSyd der har hjemme i Tønder Kommune og som Center Hviding er den del af.

Niels Bøgskov Frederiksen oplyser, at der er tale om familier, der alle i løbet af de sidste dage er evakueret fra Afghanistan.

Center Hviding har kapacitet til at modtage flere evakuerede fra Afghanistan, hvis der bliver brug for det.

Områdelederen understreger, at det ikke vil være muligt at interviewe afghanerne, når de ankommer til Center Hviding, idet familierne har været igennem store strabadser og har brug for ro og hvile.

Leave a Reply