Trods sygdom og død disker SHB op med gedigne navne til sin Esbjerg 60’ er Festival i EGF-hallen 18. september.

Han har været oppe mod svære odds men giver ikke op. Søren Højberg måtte i 2020 corona-aflyse sit nostalgi-rockarrangement i EGF-hallen. Sidenhen er par af de engagerede bands faldet fra på grund af sygdom, men han har bare arbejdet trøstigt videre for at gennemføre sit projekt med fuldgode erstatninger.

Lørdag den 18. september er der således Esbjerg 60’er Festival i hallen i Haraldsgade fra kl. 14 til 22 med følgende navne på plakaten:

  • Rocking Ghost
  • Rubber Band
  • The Great Pretenders
  • Tony Summers (Lions)
  • Sir Henry
  • Africano Band
  • Henrik Aarøe
  • Aksel Spatzek

Nye på plakaten er Rubber Band, der siden 1979 har stået for 110 procent Beatles (navn efter LP’en Rubber Soul.) Bandet har tidligere spillet i Esbjerg – med stor succes.

De erstatter The Spacemakers, hvor to af musikerne nu er ude af spillet på grund af sygdom. Desuden er Africano inden for nogle få år gendannet med nye medlemmer efter et par dødsfald.

Hver mands herre

”Vi må jo bare erkende, at vi arbejder i et segment med aldrende folk, der kan bukke under på grund af både det ene og det andet. Sygdom er hver mands herre. Det var årsagen til, at Johnny Reimar & Cliffters allerede sidste år måtte melde fra. De er netop gendannet med et nyt medlem, men nu kan min arrangements-dato desværre ikke passes ind i deres turné-plan. Det kan vi forhåbentlig råd bod på en anden god gang”, siger Søren Højbjerg.

Dermed løfter SHB også sløret for, at det hele ikke standser her. Han har nye planer med Esbjerg 60’er Festival:

”Den hører aldrig op. Genren er ægte og uforfalsket, og den udøves af rockmusikere, der typisk ikke er akademiske, men erfarne folk med de rigtige håndværksmæssige færdigheder – akkurat som de store navne i nostalgiens verden.

It` only rock’ n roll”, en spade er en spade!”

Esbjerg 60’er Fest har tidligere været udsolgt, men udsættelserne har fået nogle til at refundere deres billetter. Derfor er der i skrivende stund kun omkring 70 billetter til salg. Disse kan købes på Billetten.dk.

Foto: Presse / SHB

Leave a Reply