Esbjerg Energy forlænger samarbejdet med den 20-årige forward Christian Wejse, som er en af byens egne talenter.

Foto: Energy

– I sidste sæson fik jeg en større rolle og et større ansvar på holdet. Det er godt for min udvikling som ishockeyspiller og jeg trives med ansvaret. Det er mit ønske at bidrage positivt til holdets udvikling, og jeg føler en sult efter at ”gøre det bedre” efter forårets tidlige exit fra slutspillet, fortæller Christian Wejse.

– Der er flere for mig velkendte ansigter som er nye på Energy-holdet. Truppen består af mange unge og ambitiøse spillere og det er positivt, ikke mindst når de suppleres med ældre og rutinerede spillere. Med den sammensætning er der en god balance i truppen, forklarer den unge vestjyde.

– Som centerspiller har Christian Wejse udviklet sig selv og sit spil i den seneste sæson. Og udviklingen kan fortsætte, så han ikke nødvendigvis skal spille i Metal Ligaen gennem hele karrieren. Vi vil gerne være med til at gøre Christian endnu bedre, og dermed hjælpe ham til at prøve sig selv og evnerne af, fastslår assistenttræner Thor Dresler fra Esbjerg Energy. Og så har Christian viljen til at arbejde hårdt og koncentreret for at nå sine mål. Han er på ingen måde bange for at gøre hvad der skal til, selv om det kræver arbejde og kan gøre ondt. Han er en type, som helt klart viser, at han vil.

Christian Wejse har spillet hele sin karriere i Esbjerg, når man ser bort fra sæsonen 2016/2017, hvor han repræsenterede canadiske Blainville- Boisbriand Armada i den prestigefyldte amerikanske juniorrække QMJHL.

– Jeg har været ude i et enkelt år, men det gik ikke helt som jeg havde håbet på. Jeg håber på en dag igen at få chancen, men nu gælder det Esbjerg. Målet for denne sæson er en guldhjelm. Den håber jeg at kunne bidrage til at vinde ved selv at producere mere. I første omgang er målet for denne sæson et mesterskab. Og her er jeg tryg ved, at Esbjerg Energy kan hjælpe mig i min udvikling, fortsætter Christian Wejse.

Den 186 cm høje vestjyde har spillet 174 kampe i Metal Ligaen og seks kampe i Champions Hockey League. Han har båret det eftertragtede ”C” på landsholdstrøjen til U18- og U20-slutrunder og han kan benyttes såvel som center som venstre wing.

– Jeg forventer, at Wejse kan tage større del i lederskabet på holdet. Han har været kaptajn på ungdomslandsholdet og i Esbjerg har han spillet med A’et på brystet. Og så har han et veludviklet vinderinstinkt, som gør ham i stand til at vise vejen for holdet, fortsætter den Energy- assistenten. Når Wejse rammer det rette spændingsniveau er han rigtig stærk. Jeg mener, at vi som trænerteam kan bidrage med at støtte ham i, at ramme det og fastholde det rette spændingsniveau. For når han rammer det, er han i stand til at bidrage i mange sammenhænge, slutter Thor Dresler.

Christian Wejse kan foreløbigt glæde sig over et dansk seniormesterskab og en sølvmedalje.

Leave a Reply