Esbjerg Kommune har i de seneste årtier undergået en fantastisk forvandling. Eksempelvis har nordens ældste by og turistmagnet, Ribe, fået en ny Domkirkeplads, mens Esbjerg har udviklet sig til regionens storby med en helt ny bydel: Esbjerg Strand. Manden, der i væsentlig grad har været med til at sætte kursen for denne spændende udvikling, hedder Hans Kjær og er direktør for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune. Med næsten 40 års aktivt virke i Bramming, Ribe og Esbjerg kommuner har Hans Kjær i en alder af 65 år nu sat dato på, hvornår han går på pension. Det sker med udgangen af januar 2019.

Hans Kjær har virkelig sat sit præg på Esbjerg Kommune gennem mange år. Som arkitekt og direktør har han været med til at sætte skub i kommunens udvikling, hvor han eksempelvis har været kraftigt involveret i fornyelsen af hele Esbjergs midtby, etableringen af Vadehavscentret i Vester Vedsted og nu vores store projekt omkring Esbjerg Strand. Jeg har kendt Hans Kjær i mange år, og han har været en dygtig og loyal direktør, som har formået at rådgive politikerne på forbilledlig vis. Det var også Hans, der i 2008 ansatte mig som Forsyningschef i Esbjerg Kommune, hvor han var min chef. I dag er rollerne så byttet rundt, men det har fungeret rigtigt godt begge veje, siger Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg Kommune.

Hans Kjærs karriere startede tilbage i 1979, hvor han som helt nyuddannet blev ansat som arkitekt og byplanlægger ved Bramming Kommune. Kun ti år senere overtog Hans Kjær opgaven som teknisk direktør samme sted, og i 1996 gik turen så til Ribe Kommune, hvor Hans Kjær arbejdede som teknisk direktør indtil den store kommunesammenlægning i 2007.

– Det var en kæmpe opgave at få samlet de tre kommuner under en hat, men det har været super spændende lige fra start. Jeg er meget glad for at have været med på denne lange rejse og samarbejdet med mine kollegaer, medarbejdere og politikerne. Derfor bliver det selvfølgelig også lidt trist at skulle stoppe, men omvendt glæder jeg mig også til at få meget mere tid sammen med min kone, mine tre børn og de fire børnebørn, forklarer Hans Kjær, der stadig den dag i dag tager en 3 km løbetur hver morgen kl. 5.30 alle ugens hverdage.

Nu, hvor datoen er sat, er man i Esbjerg Kommune allerede i fuld gang med at slå stillingen som direktør for Teknik & Miljø op, så der kan ske en gnidningsfri overgang. Den nye direktør forventes således at starte den 1. februar.

Fakta om Hans Kjær

Født den 28.1.1953 i Ørsted

1979 Udannet arkitekt på Arkitektskolen Århus

1979-1988 Byplanlægger og arkitekt i Bramming Kommune

1989-1996 Teknisk direktør Bramming Kommune

1996-2005 Teknisk direktør Ribe Kommune

2006-2019 Direktør for Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Fritid/pension

Hans Kjær er gift med Susanne, som er psykoterapeut, og har tre børn – Ulla, Rasmus og Teresa og fire børnebørn

Hans Kjær ser frem til mere tid til familien, at kunne arbejde på sit gamle hus og få lidt mere gang i fritidsaktiviteterne.

Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv

Leave a Reply