Musikhuset Esbjerg slår dørene op for to fantastiske dage i Le Mans’ tegn, hvor motorsportsentusiaster kan komme helt tæt på en perlerække af dansk Le Mans-histories største personligheder – heriblandt Jan og Kevin Magnussen – og komme til at se otte vaskeægte Le Mans-racerbiler helt tæt på

Billetsalget begynder fredag den 15. oktober, kl. 10:00,
på Musikhuset Esbjergs hjemmeside, www.mhe.dk.

Fredag den 25. og lørdag den 26. februar 2022 bliver Musikhuset Esbjerg forvandlet til et sandt mekka for danske fans af motorsport i almindelighed og Le Mans i særdeleshed.

Til Le Mans-dage i Musikhuset Esbjerg får publikum for første gang mulighed for at se hele otte fantastiske, privatejede racerbiler, der har deltaget i Le Mans gennem de seneste knap 100 år.

Samtidig byder Le Mans-dage på en unik mulighed for at møde nogle af de danske mænd og kvinder, der har siddet bag rettet i verdens mest berømte 24-timersløb – blandt andre Jan Magnussen, Kevin Magnussen, John Nielsen, Christina Nielsen og Casper Elgaard.

Dagene byder også på et sand overflødighedshorn af spændende foredrag, røverhistorier, anekdoter og insiderhistorier fra og om Le Mans og dansk Le Mans-historie.

Otte legendariske Le Mans-racerbiler udstillet for første gang
Eventet byder på et gensyn med i alt otte klassiske racere – tilbage fra 1920’erne frem til 2010’erne, og med mange af de største mærker repræsenteret, blandt andre Ford, Lotus og Porsche.

Blandt de legendariske racerbiler, du kan glæde sig til at opleve i Musikhuset Esbjerg, er Bentley Le Mans, som vandt i 1927, og den Lotus 11, som kørte Le Mans i 1950’erne, og som Karsten Ree vandt DM med i 1965.

Noget ganske særligt, du også kan glæde dig til at opleve, er den mørkeblå, fire meter lange og to meter brede Panoz LMP-1 – kendt fra Le Mans i 2000 – med det karakteristiske dannebrogsflag tværs over karosseriet. Bilens daværende teamejer Karsten Ree er også til stede og røber flere hemmeligheder fra den tid.

Mange andre danske racerstjerner som Kevin Magnussen, Jan Magnussen, Christina Nielsen, Lars Erik Nielsen, Christoffer Nygaard og Casper Elgaard fortæller i løbet af Le Mans-dage i Musikhuset Esbjerg deres personlige historier og oplevelser.

Vært ved Le Mans-dage er Mads ”Blærerøven” Christensen og motorsportsjournalist Peter Nygaard.

Le Mans dage bliver arrangeret i samarbejde med Time 2 Be Entertained og afholdes – udover i Musikhuset Esbjerg – kun yderligere et sted, nemlig i Royal Stage i Hillerød, den 4.-5. februar 2022.

Leave a Reply