Tilflytterservice er en stor succes

0
504

Esbjerg Kommune yder en stor indsats for at byde nye borgere velkommen. Det bugner med events og tiltag, som skal hjælpe tilflyttere med at få den bedst mulige start på deres nye tilværelse i kommunen.

Cook & Talk Indisk, thailandsk og italiensk er på menuen, når tilflyttere mødes for at lave mad sammen ved et af Tilflytterservices mest populære arrangementer. 

500-600 mennesker gør hvert år brug af de mange services, som Tilflytterservice i Esbjerg Kommune udbyder. Det er alt fra hjælp til at finde bolig, pasning, skole, netværk og andet, som der ydes vejledning og hjælp til. I løbet af et år deltager ca. 1200 mennesker i de mange forskellige events for nye borgere. Der er rift om pladserne, og der meldes ofte hurtigt udsolgt. I mange tilfælde er efterspørgslen så stor, at deltagerantallet nemt kunne fordobles. Det er med til at understrege, hvor stor succes Esbjerg Kommune har haft med disse tiltag. 

 

Cook & Talk

Et af de tiltag, der virkelig har gjort en forskel for nye borgere i kommunen, er arrangementet Cook & Talk. Som navnet indikerer, handler det om at samle nye borgere på tværs af kulturer og nationaliteter omkring madlavning. Ventelisten er lang, og typisk deltager 10-20 nationaliteter hver gang. Det foregår på Danmarksgades Skole Urban, som stiller køkkenet til rådighed. Det er deltagerne selv, der foreslår en ret fra deres land, som de gerne vil vise frem, og når aftenen er slut, og tallerkenerne er tomme, bliver stafetten givet videre til en ny deltager. Dermed er der en ny spændende international ret på menukortet hver gang. Særligt indisk, thailandsk og italiensk mad tiltrækker en meget bred international målgruppe.

 

Gør en forskel

“Tilflytterservice gør en forskel ved at skabe forbindelser mellem folk. Når man flytter til et nyt område, kan det være en udfordring, hvor og hvordan man skal begynde for at få bygget et netværk op. At skabe netværk med lokale giver en god forankring i området og er derfor en god investering, selvom det kan tage tid,” fortæller bosætningskonsulent Pia Enemark.

 

Altid klar til at hjælpe

Hvis du overvejer at flytte til Esbjerg Kommune eller lige er ankommet, står Tilflytterservice altid klar til at hjælpe. Spørgsmål og vejledning i forhold til skole, bolig og uddannelse og information om kultur og events er blot nogle af de ting, de kan være behjælpelige med. På Facebook-siden “newinesbjerg” kan alle interesserede  følge med i, hvad der er af events i kalenderen.

Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv

 

Leave a Reply