Hvad kæmper vi for? LIVET! 

Foto: Christina Simonia Straarup

I anledning af et øget fokus på området omkring mænds sundhed har Yesbjerg haft fornøjelsen af at besøge fodboldklubben, FC Prostata, i Esbjerg, som har til formål at øge livskvaliteten hos mænd med prostatakræft, samt at undersøge de eventuelle sundhedsmæssige fordele ved den fysiske aktivitet.

Tommi Andersen fortæller at FC Prostata har været en stor positiv oplevelse ovenpå slaget efter at have fået konstateret prostatakræft. 

“Én af mine holdkammerater påstod at hans kone mente at han var blevet nemmere at leve sammen med, og det kunne han ikke forstå.”

Tommi Andersen
Alle mænd med prostatakræft kan deltage i projektet, og det er ikke en betingelse at man før har spillet fodbold. Ole Madsen fortæller at der altid er plads til flere på holdet, og så meget gerne flere nye medlemmer.

“Det bedste ved FC Prostata er sammenholdet, og dét at være sammen med andre med samme sygdom. Det er rart at man har mulighed for at snakke med andre mænd med samme problemer som én selv.”

Ole Madsen

Undersøgelser viser at deltagerne i projektet får en øget muskelmasse og styrke, og ikke mindst oplevelsen af at genvinde kontrollen over eget liv. 

FC Prostata er meget livsbekræftende – spillerne er altid glade. Derudover er det dejligt at opleve, hvordan et fællesskab, som de oplever, kan påvirke deres humør. Det er som at høre unge drengerøve (undskyld sproget) igen, hvor man mærker at det de har sammen, er noget helt specielt.  
I forhold til træningen er det ikke kvaliteten, der er i højsædet, men vi holder fokus på at de får dyrket motion som styrker hele kroppen.
Jeg synes, at det er interessant. Jeg tænker ikke på dem, som mænd med prostatacancer – jeg tænker på dem, som mænd, der vil hinanden det bedste, og som kan li’ at være sammen.

Rasmus Copsø, Træner Det er gratis at deltage i FC Prostata og man kan følge træningen på kunstgræsbanen på Gl. Vardevej i Esbjerg. Holdet træner tirsdag fra kl. 07.30 og fredag fra kl. 08.00.

Leave a Reply