Banner Storie Instagram Nv Pf Esbjerg 1

The Nao Victoria er forbundet med den største eventyr i navigationens historie: den første jordomsejling i det 16. århundrede (1519/1522).
Den 8. september 1522 opnåede 18 mænd under kommando af Juan Sebastián Elcano ombord på Nao Victoria den største milepæl i navigationens historie. Efter mere end 3 års lidelser til søs blev disse mænd de første til at krydse de store oceaner og afsløre jordens sande størrelse.
“Spice Army”
Ekspeditionen bestod af 5 skibe og 243 besætningsmedlemmer, der under kommando af Ferdinand Magellan forlod Sevilla (Spanien) den 10. august 1519. Den såkaldte Armada de Especería (Spice Army) blev finansieret af den spanske krone med det formål at åbne en rute, der ved at sejle mod vest kunne nå krydderiøerne: Molukkerne (i det nuværende Indonesien).
I løbet af tre år krydsede ekspeditionen tre oceaner og nåede Brasilien, Uruguay og Argentina for endelig at opdage Magellanstrædet. De krydsede det store Stillehav, opdagede øer og øgrupper og nåede endelig Filippinerne og Molukkerne. Fra Indonesien begyndte Nao Victoria, det eneste overlevende skib fra ekspeditionen, sin hjemrejse under kommando af Juan Sebastián Elcano. Efter at have krydset det Indiske Ocean sejlede skibet rundt om Kap Det Gode Håb, langs den afrikanske kyst og mod Spanien.
Endelig, den 8. september 1522, ankom 18 mænd til Sevilla og opnåede den største bedrift nogensinde i navigationens historie: den første jordomsejling.

Leave a Reply