Unavngivet 2 1

Politiet vil være til stede i Esbjerg i aften og nat for at sikre ro, orden og tryghed

Syd- og Sønderjyllands Politi venter mange mennesker i byen i Esbjerg i aften og er klar til at sørge for, at borgerne får en sikker og tryg oplevelse. Esbjerg Festuge er i fuld gang med fest for byens borgere på Torvet  i aften og der ventes også en del fodboldfans i byen, da der lagt op til fodboldfest i weekenden, hvor EfB fejrer oprykning til 1. division efter sæsonens sidste kamp lørdag eftermiddag.

Der var egentlig ikke kun lagt op til festlige arrangementer i Esbjerg i weekenden. Rockergrupperingen Comanches MC havde planlagt at afholde et arrangement på Brolæggervej, hvor rockergrupperingen har holdt til gennem en årrække. Dettearrangement bliver ikke gennemført på Brolæggervej, efter Esbjerg Kommune i dag klokken 9.45 udstedte et samlingsstedsforbud over for Comanches MC på Brolæggervej.

”Vi er fortsat klar til at sørge for, at alle byens borgere får en tryg og sikker oplevelse. Vi accepterer ikke utryghedsskabende adfærd fra rockergrupperinger og politiet vil være massivt til stede i byen hele weekenden. Vi opfordrer borgerne til at kontakte os, hvis de oplever noget, der gør dem utrygge, så vil vi tage hånd om det”, siger politiinspektør Henrik Thrane Jensen.

Bandegrupperingen Comanches har fortsat planer om at køre en tur i samlet flok på en rute rundt om Esbjerg lørdag:

”Der vil politiet også være til stede. Ikke for at give bandegrupperingen støtte, menfordi vores erfaring siger os, at en sådan kørsel kan skabe farlige situationer i trafikken for borgerne. Det vil vi forhindre og er derfor i området for at gribe ind over for adfærd, der udfordrer trafiksikkerheden”, siger politiinspektør Henrik Thrane Jensen.

Man vil på grund af de mange arrangementer kunne møde flere betjente i bybilledet end på en normal weekend:

”Vi er der for at sørge for, at borgerne kan få en god og sikker oplevelse – uanset om de er til musik eller fodbold”, siger politiinspektøren.

Oplever du utryghedsskabende adfærd så ring til politiet på telefon 1-1-4. Er der tale om noget akut så ring 1-1-2.

FAKTA

Loven om samlingsstedsforbud trådte i kraft i 2017. Et samlingsstedsforbud udstedes af kommunen og gælder i tre måneder. Esbjerg Kommune udstedte et sådant forbud over for Comanches MC på Brolæggervej i 2023.

Et samlingsstedsforbud kan gøres permanent, hvis der sker overtrædelse af forbuddet i løbet af de tre måneder, det midlertidige forbud gælder. Dette skete ikke på Brolæggervej. 

Loven giver mulighed for, at hvis der inden for to år efter et samlingsstedsforbud er udløbet, sker hændelser, som er til ulempe eller utryghed, kan kommunalbestyrelsen nedlægge et samlingsstedsforbud, der er gældende indtil det tilbagekaldes af kommunalbestyrelsen.

Leave a Reply