René G. Nielsen er ny direktør for Børn & Kultur i Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune henter ny direktør for Børn & Kultur i Hedensted Kommune. René G. Nielsen overtager rorpinden efter Jørn Henriksen, der efter 15 år på posten går på pension ved årsskiftet.René G. Nielsen er ny direktør for Børn & Kultur i Esbjerg Kommune. Han tiltræder posten 1. februar 2021.

Foto: Esbjerg Kommune

Det er en erfaren herre, som fra 1. februar 2022 overtager direktørposten for Børn & Kultur i Esbjerg Kommune. Godt 20 års erfaring som chef og direktør har René G. Nielsen, der kommer til Esbjerg Kommune fra en stilling som direktør for Social Omsorg i Hedensted Kommune.

”Det bliver spændende, når vi 1. februar 2022 skal byde René G. Nielsen velkommen på direktørholdet her i Esbjerg Kommune. Vi er sikre på, at vi har fundet en rigtig dygtig kandidat, som kan drive den gode udvikling i Børn & Kultur videre,” siger Rikke Vestergaard, kommunaldirektør i Esbjerg Kommune.

René G. Nielsen har et indgående kendskab til hele børne- og kulturområdet, hvor han blandt andet har 16 års chef- og direktør erfaring fra børn og kulturområdet og været formand for Børne- og Kulturchefforeningen. Herigennem har han været med til at drøfte de nationale dagsordner med ministerier, KL og de faglige foreninger.

En spændende tid

”Jeg glæder mig til opstarten med både vores nye direktør for Børn & Kultur, det nye byråd og det nye politiske udvalg. René træder ind i forvaltningen i en utrolig spændende tid, hvor flere store projekter venter. Han skal både holde snor i Fremtidens Folkeskole ligesom kulturen kommer til at spille en stor rolle for vores brandingproces i den kommende tid,” siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Den nye direktør glæder sig da også til at tage fat på arbejdet i Esbjerg Kommune:

”Esbjerg Kommune er en stærk vækstmotor for hele Syd- og Vestjylland, hvor der er en spændende udvikling i gang. Jeg ser et rigtigt godt og varieret kulturliv, som der politisk er store ambitioner for. Ligeledes er der vilje til at finde nye veje så medarbejdere og ledere kan give børn og unge de bedste forudsætninger for et godt liv nu og til deres fremtid. Jeg glæder mig til samarbejdet med politikere, ledere, medarbejdere og andre aktører i Esbjerg Kommune om vigtige dagsordner, som gør en positiv forskel for rigtig mange i hverdagen,” siger René G. Nielsen.

René G. Nielsen starter som direktør for Børn & Kultur i Esbjerg Kommune 1. februar 2022, hvor han afløser Jørn Henriksen, der går på pension til årsskiftet. I den korte mellemlæggende periode vil Mette Lindkær fungere som konstitueret direktør.

Blå Bog

René Gotfredsen Nielsen

  • René G. Nielsen er 53 år. Han er uddannet lærer og har en diplomuddannelse i ledelse og en master i offentlig ledelse.
  • Han bor i Give og er gift med Gitte G. Nielsen, far til Lasse på 25 år og Signe Marie på 21 år.
  • Han kommer fra en stilling som direktør for Social Omsorg i Hedensted Kommune, som han har haft siden august 2016.
  • Fra februar 2014: direktør for Læring (Børn og Unge) i Hedensted Kommune.
  • Fra januar 2012: Direktør for Borger, Børn og Unge i Langeland Kommune.
  • Før da har han haft titler som Børne- og kulturchef i Langeland Kommune. Tværschef, Børn & Ungeforvaltningen i Vejle Kommune. Børne- og Ungechef i Give Kommune og Børne- og Kulturchef i Ølgod Kommune.

Kontakter

Rikke Vestergaard, kommunaldirektør, mobil: 4020 3748, mail: rikv@esbjerg.dk

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, mobil: 2724 1800, mail: jesra@esbjerg.dk

René G. Nielsen, ny direktør for Børn & Kultur i Esbjerg Kommune, mobil: 2462 6743

René G. Nielsen er ny direktør for Børn & Kultur i Esbjerg Kommune. Han tiltræder posten 1. februar 2021

Leave a Reply