Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) i Syd- og Sønderjyllands Politi og øvrige myndigheder fortsætter opfølgningen og efterforskningen for at afklare, om vognmandsvirksomheden Kurt Beier i Padborg har begået ulovligheder i forbindelse med ansættelsesforholdet for en række chauffører fra Filippinerne og Sri Lanka.

Forklaringer
Tidligt tirsdag morgen gennemførte Udlændingekontrolafdelingen og Arbejdstilsynet et besøg på virksomheden, hvor 26 filippinske og srilankanske chauffører efterfølgende – på frivillig basis – dagen igennem har forklaret om de nærmere vilkår og forhold i forbindelse med deres ophold i Danmark. Det gælder blandt andet deres arbejdsforhold, ansættelsesforhold samt skatte- og boligforhold.

Færdige med afhøringer
Med i indsatsen var desuden Skattestyrelsen, Aabenraa Kommune samt Brand og Redning Sønderjylland.

“Vi er nufærdige med afhøringerne af de udenlandske chauffører, lige som vi er færdigemed en ransagning hos virksomheden. Nu skal vi have skabt et overblik over det materiale, vi har, som skal indgå i den videre opfølgning og efterforskning”.

Brian Fussing, politiinspektør for Udlændingekontrolafdelingen (UKAVest)

Mistanke
Han tilføjer, at politiet fortsat arbejder ud fra en mistanke om, at menneskehandel kan have fundet sted.

“Mistanken er fortsat til stede, men det er endnu for tidligt at sige, hvad efterforskningen til sidst vil ende med. Og da der fortsat venter en del efterforskning, kan vi i øjeblikket ikke oplyse yderligere”.

Brian Fussing

Overnatning
Center mod Menneskehandel under Socialstyrelsen har sikret, at de udenlandske chauffører er blevet tilbudt overnatning, hvor de ind til nu har boet under meget spartanske forhold på virksomheden Kurt Beiers område.

Det er efterfølgende op til de udenlandske chauffører, om de ønsker at forlade Danmark, tage kontakt til deres ambassade eller fortsætte med at arbejde i virksomheden.

Leave a Reply