Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi gennemførte tidligt tirsdag morgen – i samarbejde med Arbejdstilsynet – et besøg hos transportvirksomheden Kurt Beier i Padborg for at undersøge forholdene for en gruppe filippinske og srilankanske chauffører.

Grafik: Adobe/Yesbjerg

Med i indsatsen er desuden Skattestyrelsen, Aabenraa Kommune samt Brand og Redning Sønderjylland.

Afgiver endnu forklaring
I forbindelse med besøget er 22 filippinske og 4 srilankanske chauffører frivilligt taget med politiet og afgiver endnu forklaring om de nærmere vilkår og forhold i forbindelse med deres ophold i Danmark. Det gælder blandt andet deres arbejdsforhold, ansættelsesforhold samt skatte- og boligforhold.

I løbet af dagen er repræsentanter fra Center mod Menneskehandel under Socialstyrelsen også ankommet til Udlændingekontrolafdelingen for at bidrage til de nærmere undersøgelser af chaufførernes situation.

Social dumping
Skattestyrelsen deltager ligeledes i aktionen som led i den samlede myndighedsindsats mod social dumping. Formålet er at kontrollere, at udenlandske virksomheder er korrekt registreret og afregner korrekt skat til Danmark samt at sikre fair konkurrencevilkår. Det sker blandt andet ved, at Skattestyrelsen interviewer de ansatte og spørger ind til deres ansættelses- og arbejdsforhold. Skattestyrelsen oplyser, at det endnu er for tidligt at konkludere på dagens aktion.

Leave a Reply