Over 500 voksne handicappede og udsatte borgere i Esbjerg Kommune har fået første vaccinestik

0
195

Flagene har i de seneste dage været hejst og den røde løber rullet ud på socialområdet i Esbjerg Kommune. Omkring 520 borgere er blevet vaccineret mod Covid-19.

Det gode vejr blev nydt i køen udenfor Ribelunds Festsal, hvor der blev vaccineret i Ribe. Foto: Esbjerg Kommune
Det gode vejr blev nydt i køen udenfor Ribelunds Festsal, hvor der blev vaccineret i Ribe.

Første skridt mod en mere normal hverdag er nu taget af en stor del af borgerne på socialområdet i Esbjerg Kommune. Ikke mindre end ca. 520 voksne handicappede, psykisk sårbare og socialt udsatte har siden torsdag lagt skuldre til det første vaccinestik mod Covid-19.

Og det får en kæmpestor betydning for borgerne på socialområdet, fortæller Lise Willer, direktør for Borger & Arbejdsmarked i Esbjerg Kommune:

– Den her gruppe borgere er særligt udsatte for Covid-19, og derfor er de også så langt fremme i vaccinekøen. Det første vaccinestik er et vendepunkt for alle, og det var tydeligt at mærke henover weekenden, hvor der både var rød løber, flag på kørestolene og der blev klappet, når den enkelte var blevet vaccineret, fortæller Lise Willer.

Minutiøs planlægning

Det har krævet enorm planlægning fra personalets side at få alle voksne handicappede, psykisk sårbare og socialt udsatte, der ønskede en Covid-19 vaccine, vaccineret.

Men med en minutiøs tidsplan og stort pædagogisk arbejde er det de seneste dage lykkedes Esbjerg Kommune at få vaccineret ca. 520 borgere på det sociale område.

–      Hver borger skulle have en ledsager eller pædagog med, og de måtte maksimalt møde op ti minutter før tid. Nogle fik stikkene hjemme i deres botilbud, andre fik det på vores pop-up vaccinesteder, mens nogle helt tredje skulle transporteres ind til det store vaccinecenter i Esbjerg, fortæller Lise Willer og fortsætter:

–      Det er langt fra alle af de her borgere, der har det nemt ved sådan nogle situationer. Nogle er udadreagerende og skal hjælpes for at komme igennem sådan en dag. Andre er hjemløse, og de skulle først findes, og derfor har det krævet en helt særlig indsats af vores personale, og jeg er så stolt af, at det er lykkes på så fornem vis, siger Lise Willer.

Fest og balloner

Derfor er vaccinestikkene også blevet fejret ude på de forskellige botilbud med både pizzafester, burger fra McDonalds og Othello-lagkager.

–      Medarbejderne i de sociale tilbud har gjort alt for, at de borgere der ønskede at blive vaccineret også blev det. Nu venter borgerne på den anden vaccination om nogle uger, så skal der være rigtig fest, siger Lise Willer.

Udover de voksne handicappede, psykisk sårbare, så har også hjemløse borgere tilknyttet kommunens §110 tilbud som Mandecentret, Forsorgshjemmet, Skjoldbo og Refugiet fået del i vaccinerne i denne omgang.

Alle borgere skal vaccineres igen indenfor 3-5 uger for at få andet og sidste stik af Covid-19 vaccinen.

 ________________________________________________________________

FAKTA:
Vaccinationerne på socialområdet

  • Vaccinationerne er givet på vaccinationscentret i Esbjerg Kommune og 5 pop-up vaccinations-steder i Esbjerg Kommune: Bramming fritidscenter, Aktivitetstilbuddet Åmosen, Ribelunds Festsal, Botilbuddene Kornvangen, forsorgshjemmets idrætssal.
  • På flere botilbud kom lægerne ud til borgerne og gav dem stikket i eget hjem.
  • Udover borgerne fra Esbjerg Kommunes egne botilbud tælles også borgere fra Helheden, Mandecentret, Skjoldbo, Det gamle Mejeri og Stormly med i det samlede antal vaccinerede på ca. 520 fra torsdag til søndag.

Leave a Reply