Siden billetterne til KLAP – teaterfestival for små og store blev frigivet den 5. april, er der bestilt flere end 10.000 gratis billetter til festivalens hundredvis af teaterforestillinger. Teaterfestivalen bliver skudt i gang med et brag af en åbningsfest den 14. april

Massevis af teateroplevelser venter i hele uge 16, hvor KLAP-teaterfestivalen indtager Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommunes mange teaterglade borgere er helt klar til KLAP – teaterfestival for små og store, der fra på søndag og en uge frem rykker ind i kulturhuse, byrum, gymnastiksale, idrætshaller og forsamlingshuse i hele kommunen. Der har nemlig været tryk på festivalens online billetbestilling, hvor kommunens børnefamilier har haft travlt med at sikre sig plads til de forestillinger, der passer til netop dem. Det betyder, at flere end 10.000 gratis billetter allerede er bestilt, og oveni kommer de godt 16.000 børn og unge, der under festivalen får fornøjelsen af teateroplevelser i deres daginstitution eller skole.

Under festivalen bliver der spillet teater over hele kommunen i ugedagene 15.-18. april, mens festivalens forestillinger og aktiviteter rykker ind i Esbjerg by i weekenden 19.-21. april, hvor publikum kan lave deres helt egen teaterrute og let bevæge sig rundt mellem forestillingerne. I ugens løb er der i alt 150 forskellige teaterstykker spillet af 100professionelle trupper, og samlet løber det op i 600 teateroplevelser.

Gratis åbningsfest for alle

Teaterfestivalen bliver klappet i gang med en stor fest på Hovedbiblioteket i Esbjerg på søndag kl. 14, hvor gæsterne kan glæde sig til et par timer med teater, musik og taler, lige som åbningsfesten byder på lækre forfriskninger, underholdning og en selfiekonkurrence. Festen er gratis, og alle er velkomne – gæsterne skal bare bestille en billet.

På Torvet får Esbjerg besøg af Det Kongelige Teaters mobile børneunivers Postyrium, der giver kreativiteten og legen luft under vingerne. I de magiske containere kan børn, deres forældre, skolelærere og pædagoger træde ind i en eventyrlig verden af teater, opera, ballet og musik. Børnenes oplevelse af teatrets verden er også i fokus i Festivalens Hjerte på Hovedbiblioteket, hvor familierne fra den 19.-21. april kan holde en kreativ pause og arbejdere videre med de spor, som forestillingerne sætter i børnene.

I løbet af festivalen indtager den belgiske kunstner Dieter Missiaen Esbjerg med sin performance Bench Invasion, hvor lokale personer, hver med en bænk under armen, inviterer forbipasserende til at sætte sig og sænke tempoet, mens de snakker med hinanden. Har du som ung eller voksen md på at tage en tur rundt i byen med bænken og lære folk omkring dig lidt bedre at kende, så læs mere om Bench Invasion og meld dig som frivillig her: https://www.klap.nu/program/internationalt-gaestespil/

Grib chancen for gratis teater

Alt i alt er Esbjerg Kommune i den grad klar og klædt på til teaterfestival, og formanden for Kultur & Fritidsudvalget, Jakob Lose, ser frem til at lade teatermagien sprede sig.

”Det er fantastisk, at så mange allerede har bestilt billetter til festivalens forestillinger. Faktisk er vi lidt foran sammenlignet med festivalen for to år siden, og det fortæller os selvfølgelig, at kommunens borgere har taget KLAP-teaterfestivalen til sig og glæder sig til alt det, som de kan opleve i det tætpakkede program gennem hele ugen. Jeg er sikker på, at vi kommer til at mærke det fællesskab, der opstår, når man oplever noget særligt sammen, og jeg kan kun opfordre børn, unge, forældre og bedsteforældre til at gribe chancen og få set en masse gratis teater,” siger Jakob Lose.

Få et overblik over alle forestillinger, spillesteder og aktiviteter på festivalen på www.klap.nu eller download festival-appen fra enten App Store eller Google Play – søg på ’KLAP-teaterfestival’.

Leave a Reply