Ba3768f7 1422 445a 95e3 Aca06ca48fe8 1

Topfodbolden i Esbjerg rykkede med ugens kendelse i Skifteretten i Esbjerg om atter at tage EfB Elite A/S under rekonstruktionsbehandling et stort skridt nærmere redning. Rekonstruktionen åbner et manøvrerum for at fremsætte en langsigtet og økonomisk bæredygtig plan for EfB og tilføre det nu insolvente fodboldselskab som minimum 50 mio. kr. til de næste tre sæsoners drift. 

 

– Vi er lettede over, at skifteretten for anden gang bevilgede en rekonstruktion, og styregruppen fortsætter nu sit arbejde med henblik på at fremlægge en detaljeret plan for EfB’s fremtidige drift. Vi må imødese, at den nuværende hovedaktionær, Esbjerg Investment Limited (EIL), Hong Kong, vil kære afgørelsen i skifteretten til landsretten, hvilket er ude af vores hænder. Men vi er presset på tid af flere frister og omstændigheder og kan ikke bare afvente, at klubben bevæger sig mod afgrunden, sigerformand og talsmand for styregruppen, Henry Heiberg, formand i Hoffmann Esbjerg Holding A/S.

Blandt de påtrængende arbejdsopgaver er at sikre, at EfB opfylder betingelserne for at spille med i DBU’s turneringer, også efter en forventet oprykning til NordicBet Liga, og at klubben kan foretage de nødvendige ansættelser af blandt andre kvalificerede trænere til at opnå licens til at drive et akademi. 

 

Tre nye bestyrelsesmedlemmer

Styregruppens rekonstruktionsforslag vil ud over en økonomisk plan rumme navne på kommende bestyrelsesmedlemmer i EfBElite A/S:

 

• Flemming Enevoldsen, opvokset i Esbjerg og varm tilhænger af EfB, har efter en række topposter i dansk erhvervsliv nu en omfattende bestyrelseskarriere, blandt andet som formand i Business Esbjerg. Flemming Enevoldsen har erklæret sig villig til at påtage sig formandsposten i EfB Elite. 

 

• Søren Andersen, opvokset i Esbjerg, i en periode formand for EfB-fanklubben Blue Knights og smedelærling hos Esbjerg Oilfield Services, inden han valgte journalistfaget. Han har været særlig rådgiver for flere ministre, nu erhvervsminister Morten Bødskov, og har tidligere været pressechef i Danske Spil og Landbrug & Fødevarer. 

 

• Kenneth Hagelskjær, stifter og ejer af flere virksomheder i energisektoren, Engineered Market Solutions A/S (EMS) og Global Gravity A/S, har været styregruppen behjælpelig med en række administrative opgaver, herunder at opbygge en hjemmeside og skabe synlighed omkring EfB-projektet. 

 

De tre nævnte har givet tilsagn om at indtræde i styregruppen, så snart de har sat sig ind i grundlaget for dens virke. 

 

Den kommende bestyrelse vil som hidtil også bestå af en repræsentant udpeget af EfB’s amatørafdeling, Søren Copsø, og ligeledes agter styregruppen af tilføre et bestyrelsesmedlem med høj fodboldfaglig indsigt. 

 

 

 

Massiv lokal opbakning

Styregruppen repræsenterer ca. 15 større, lokale aktionærer og sponsorer og har på få uger fået skriftlige tilsagn om et årligt støttebeløb fra flere end 85 virksomheder og over 400 privatpersoner. Samlet udgør støttetilsagnene nu 49,6 mio. kr. fordelt over tre år. Det er forventningen, at støttebeløbet vil vokse med et millionbeløb i takt med, at rekonstruktionen bringer endelig afklaring af EfB’s fremtid.  

 

– I to år har vi måttet høre på meget snak om, hvordan hovedaktionæren, EIL, vil sikre EfB’s fremtidige drift. Vi er med skifterettens nye afgørelse ude over den fase, og nu gælder det om at stille med en redningsplan og kapital, der ikke bare sikrer dagen og vejen, men udgør et fundament for topfodbolden i Esbjerg flere år frem. Med massiv lokal opbakning er vi i stand til at levere på det, siger Henry Heiberg.  

Yderligere informationer:

Formand for styregruppen for redningen af EfB Henry Heiberg, tlf. 61 31 40 13

 

 

Fakta om styregruppen:
Styregruppen for redningen af EfB består foruden bestyrelsesformand i Hoffmann Esbjerg Holding A/S Henry Heiberg af advokat og partner i Kirk Larsen & Ascanius A/S Peter Kirk Larsen, den esbjergensiske iværksætter og investor, Thomas Helt, direktør Søren Nørgaard Thomsen, Blue Water Shipping A/S, og koncerndirektør i Claus Sørensen Gruppen, Jesper Toft Mathiasen. Styregruppen vil inden for kort tid blive suppleret af yderligere tre medlemmer.

 

Leave a Reply