Minister for udviklingsarbejde Ulla Tørnæs (V) og Anders Kronborg (S) besøgte i går beboerhuset i Kvaglund til en dialog med repræsentanter for nogle af de boligorganisationer, der har boliger i Kvaglund og på Stengårdsvej.

Foto: Christina Simonia Straarup

Yesbjerg var med de to lokale folketingskandidater i Esbjergs bykreds henholdsvis Hedelundgårdparken og senere ved Petersen Consult.


Læs også: Jan brænder for at redde liv

Gåtur i Kvaglund

Ghettoplanens problematikker

Beboerrepræsentanterne drøftede de problematikker og bekymringer de har i forbindelse med den nye ghettopakke. Blandt de primære problematikker for beboerrepræsentationerne er den nye lovgivning omkring at skulle beskære ghettoen med 60 %. Der blev efterlyst nogle flere oplysninger og hjælp til, hvordan man i ren praksis eksempelvis skal beskære sit boligområde med 60 %. Beboernes frygt går på, om de nu skal flytte fra deres hjem, hvem de berørte bliver, og hvordan det udvælges, hvem der skal flyttes.

Gåturen gik gennem de forskellige boligområder i Kvaglund.

Lad være med at rykke vores boliger ned, husene er der ikke noget i vejen med. Vi lejer bare ud til dem med det laveste nummer, lyder det fra boligrepræsentanterne.

Ulla Tørnæs havde interesse i, hvad ghettoplanen helt konkret har af betydning for Esbjerg, og hvordan man kan få en smidig gennemførsel af den.

Det blev til en god debat, som politikerne kan tage med til Christiansborg, og måske er et tættere samarbejde mellem alle instanserne vejen frem.


2 COMMENTS

Leave a Reply