Mange hundrede børn er smittet med en positiv virus!

0
148

På Esbjerg Kunstmuseum har de i forbindelse med Danmarks Indsamling fået den idé at lade en positiv virus sprede sig blandt Esbjergs børn!

Foto: Esbjerg Kunstmuseum

En virus, der smitter med kreativitet. En virus, der slet ikke skal begrænses, men derimod vokse sig kæmpestor! En virus, der fungerer som et modbillede til indsamlingens fokus på coronapandemiens negative konsekvenser. Og som en anledning for børn i Esbjerg til at tale om børns livsvilkår i hele verden.


Oplægget har været ganske enkelt. Børnene har skullet forestille sig en virus, der giver nye ideer og spreder kreativitet i hver en celle i kroppen! Og så har de skullet give den form ved at tegne eller male den. Grafisk Trykcenter har sponseret, printet og skåret de ark, alle børn har skullet arbejde på. På arket er trykt et lille udsnit af et værk fra museets samling, Tobias Rehbergers Infections.

Således har alle haft det samme udgangspunkt, og den ene regel, at baggrunden skulle have en nuance af rød. Derudover har der været uanede muligheder.
– Vi er blevet ganske overvældede både over tilslutningen og over, hvor vilde, idérige, smukke, fabulerende, forskellige og forunderlige tegninger, vi har fået ind til vores udstilling. Det var en meget stor fornøjelse at hænge alle billederne op, og vi blev i den grad smittet med den positive virus under arbejdet. Før vi gik i gang med projektet, var Guldægget ApS. så generøse og modige at sige ja til at donere 5 kr. pr. bidrag. Og nu hvor hundredevis af børn fra skoler, klubber og SFO’er i hele Esbjerg Kommune har leveret deres bidrag, runder Mark Mikkelsen beløbet op til 5000 kr. til den gode sag. Tilbagemeldingerne fra deltagerne er også, at det har været virkelig lystfyldt og givet nogle gode snakke. Og børnene har boblet af ideer. Det ses tydeligt på resultatet.
(Birgitte Ørom, museumsinspektør)
Vi samarbejder med Musikhuset Esbjerg, som har stillet den store væg i hovedfoyeren til rådighed for udstillingen. I den kommende uges tid vil forberedelserne til tv-showet begrænse muligheden for at se billederne, men fra d. 1. til d. 21. februar er der fuld adgang til at gå på opdagelse i udstillingen i Musikhusets foyer. Og forhåbentlig får vi et lille glimt af den i live-showet på DR1 d. 29. januar.

Leave a Reply