Jesper Jensen forlænger med Team Esbjerg

0
1188

Det lå lige for, og cheftræner Jesper Jensen betænkte sig ikke længe, før han blev enig med Team Esbjerg om betingelserne for at forlænge samarbejdet med to år frem til 30. juni 2022.
Den 41-årige træner, der af kolleger i de to bedste rækker, DHF’s sportschef og landstrænerne er kåret som Årets Træner i HTH Ligaen de to seneste sæsoner i træk, flyttede til Esbjerg for 23 år siden og har først som spiller og senere via sin kone, Lotte Haandbæk, haft sin gang i hendes barndomsklub i mange år.

  • Da vi først begyndte at snakke om forlængelse, gik det hurtigt, og vi var enige om, at det er til gavn for begge parter at fortsætte. Vi går nu ind i en periode, hvor vi kigger på truppen til næste sæson, og spillere vil gerne vide, hvordan der ser ud på trænersiden, siger Jesper Jensen.
    Han blev i januar 2017 ansat som assisterende cheftræner med henblik på at tiltræde i den næste sæson. Få uger senere afløste han Lars Krogh Jeppesen, der havde andre opgaver at passe ved siden af trænerjobbet, og da samarbejdet med daværende cheftræner, Lars Frederiksen, i slutningen af maj blev afbrudt, indgik Jesper Jensen en treårig aftale som ny cheftræner.
  • Jeg har talt meget med min agent og især med Lotte, der i dagligdagen kan mærke, at det er Team Esbjerg, jeg brænder for nu. Jeg bor tæt på klubben, jeg går glad på arbejde, selv om der også kan være hårde dage, og der er opbygget vildt stærke relationer til mennesker, jeg arbejder sammen med. Det gælder både klubbens ledelse, administrationen og spillerne, siger Jesper Jensen.
    Han føler sig fremdeles som en del af et spændende håndboldprojekt i Team Esbjerg, hvor ledelsen ønsker at forfølge mulighederne for at tage yderligere skridt sportsligt. Målet er at være en kontinuerlig del af EHF Champions League, og drømmescenariet er lejlighedsvis at kunne være med i Final4 mellem Europas bedste klubhold.
    Bestyrelsesformand Bjarne Pedersen ser frem til det fortsatte samarbejde om at nå nye mål.
  • Vi har været meget tilfredse med det arbejde, Jesper Jensen har udført de seneste to et halvt år, og som har været stærkt medvirkende til, at vi har hentet en pokaltitel og et dansk mesterskab til Esbjerg i hans tid. Vi har en fornemmelse af, at Jesper befinder sig godt i klubben, og at han og vi er et godt match. Vi lægger vægt på de samme værdier, og begge parter har store ambitioner for fremtiden, siger Bjarne Pedersen.

Jesper Jensen fremhæver, at man som elitetræner er i en skrøbelig position og skal være varsom med at nære for stærke følelser for en klub, men tilføjer, at Team Esbjerg på mange måder er hans klub. Både han og Lotte er bevidste om, at det kan have sine negative sider at være eksponeret håndboldtræner i sit nærområde og med skolesøgende børn, hvis det sportsligt skulle begynde at gå mindre godt i en periode. Men glæden over at kunne fortsætte arbejdet i Team Esbjerg overvinder klart den bekymring.
Lotte og Jesper har børnene Louise, 12 år, Joachim, 10 år, og Aksel, otte år.

Leave a Reply