Skøjters knitren på isen, nærkampe, stav mod stav, slagskud og jubelbrøl fra tusinder af tilskuere. Det er opfattelsen af ishockeysporten i den brede befolkning. Og spørger man selvsamme gruppe om, hvem der dyrker denne sport – er svaret entydigt: store hærdebrede mænd.
Virkeligheden er dog en anden. Kvinder dyrker også med stor glæde ishockeysporten, og klubberne elsker når piger/kvinder dukker op, og melder sig klar på isen.


-Sådan er det også her i EIK, hvor rundt regnet 45 kvinder der dyrker ishockeysporten, fortæller kvindetræner Bent Bendorff Andersen. Han er en af klubbens mange frivillige, der på søndag byder piger og kvinder i alle aldre velkommen til ”World Girls icehockey weekend”. I Esbjerg foregår det på søndag mellem 11 og 14.00. Arrangementet er verdensomspændende.


-Vi prøver på denne måde at få fat i de mange piger eller kvinder, der går rundt derhjemme med det store ønske, at blive aktiv ishockeyudøver. Sidst vi inviterede til et sådant arrangement, dukkede der rigtig mange piger op, og rigtig mange af dem er stadig aktive på isen, lyder det fra Bent Bendorff Andersen, der på søndag håber på rigtig mange interesserede og nysgerrige kvinder.


-Hvor gammel man er, og hvordan man er bygget, er fuldstændig underordnet. Kan man ikke stå på skøjter betyder det heller ikke noget, for det kan man lære. Der er plads til alle og vi har det udstyr der skal til, for at prøve kræfter på isen. Jo flere der dukker op, des bedre er det. Man vil ikke fortryde, for i EIK er der et fedt sammenhold og masser af sjove timer sammen med andre tøser, slutter Bendorff Andersen.


De mange piger/kvinder der vil høre mere om klubben og prøve kræfter på isen, mødes mellem hal 1 og hal 2 på søndag mellem klokken 11.00. og klokken 14.00. Her vil repræsentanter fra klubben tage pænt imod.
VEL MØDT PIGER!

Leave a Reply