International Dag fejrer mangfoldigheden på Torvet i Esbjerg

0
606

Hele verden mødes på Torvet i Esbjerg, når International dag for tiende gang løber af stablen lørdag den 12. august 2023 kl. 11 – 16. Her omdannes Torvet til en smeltedigel af kulturer for at fejre mangfoldigheden og bringe mennesker sammen på tværs af nationaliteter gennem mad, musik og kunst fra mange forskellige dele af verden.

På International Dag mødes hele verden på Torvet i Esbjerg. Foto: Esbjerg Kommune.

Esbjerg er en international by med tilflyttere fra mange lande. Lørdag den 12. august 2023 kl. 11 – 16 kan alle få et indblik i nogle af de mange forskellige kulturer, Esbjerg som en international by rummer. Her kan man få oplevelser fra alle verdensdele blot ved at kigge forbi på Torvet i Esbjerg.

Kulturforeninger og internationale netværk og organisationer med medlemmer i Esbjerg-området glæder sig til at vise bl.a. et farverigt thailandsk modeshow og dans, talentfuld dans fra Tyrkiet, Filippinerne og Somalia og masser af god musik og sang fra bl.a. det skotske højland, Kasakhstan, Ukraine, Vietnam, Brasilien, Rumænien og Spanien.

Mødes på tværs af kulturer

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, som vil åbne dagen, glæder sig til at være med:

– Det bliver en festlig dag, når vi for tiende gang kan mødes til International Dag på Torvet i Esbjerg. I Esbjerg bor der lige nu mennesker af 149 forskellige nationaliteter, og vi sætter stor pris på vores mange internationale tilflyttere. Med International dag fejrer vi mangfoldigheden og giver både tilflyttere fra andre lande og lokale esbjergensere mulighed for at møde hinanden, skabe fælles oplevelser og blive klogere på hinandens kultur, siger Jesper Frost Rasmussen.

Festligt, farverigt og autentisk

Dagens festlige og farverige program byder også på en parade med vietnamesiske drager og mennesker i nationaldragter fra hele verden, ligesom de mange internationale indslag på scenen vil blive krydret med oplæg om kultur og integration og om at være frivillig.

Sidst, men ikke mindst, er det muligt at udforske 35 boder, hvor man kan smage spændende, autentiske retter fra mange forskellige lande og finde unikke brugskunstprodukter fra forskellige kulturer. Den Internationale skole i Esbjerg deltager også med en bod på dagen. Igen i år er Axel Boisen konferencier og vil også denne gang sørge for at skabe god stemning på Torvet i Esbjerg.

International Dag bliver arrangeret i et tæt samarbejde mellem Esbjerg Festuge, Esbjerg Kommunes Tilflytterservice, Bydelsprojekt 3i1, Mosaikken – Det Multietniske Aktivitetshus, Esbjerg Jobcenter og Stengårdsvejssekretariatet. Mange internationale, som bor i Esbjerg Kommune, hjælper til som frivillige på dagen.

Leave a Reply