Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne anerkende modige borgeres ekstraordinære indsats

Tre af hverdagens helte i Syd- og Sønderjylland har modtaget dusør og en stor tak for deres heltemodige gerninger. De tre var indstillet af politiets medarbejdere og fundet egnet til at modtage en dusør på 1000 kroner for deres gode gerning. 

– Vi vil gerne anerkende borgernes ekstraordinære indsats og betydningsfulde hjælp. De har alle ydet en ekstraordinær og modig indsats. Det betyder meget for os i politiet, ligesom deres handlekraft har haft stor betydning for de mennesker, de har hjulpet, siger chefpolitiinspektør Bjarne Sørensen.

Chefpolitiinspektør Bjarne Sørensen overrakte blomster og diplomer på politistationen i Esbjerg.

– Vi håber, at dusørerne kan være et ekstra klap på skulderen til modtagerne og en inspiration til andre, der måtte havne i lignende situationer, siger chefpolitiinspektør Bjarne Sørensen.
 
Der blev givet dusør til:
 
Kirsten Bjerring Bork, Sønderborg 
Lørdag den 13. maj ringede Kirsten Bjerring Bork til 1-1-2, da der var brand på et kollegieværelse. Hun blev opfordret til at lukke terrassedøren på værelset og kravlede derefter ind på værelset og fik døren lukket ved at skubbe til den med et bræt. Herved blev ilden kvalt, skaderne blev begrænset til værelset og bredte sig ikke til resten af kollegiet og gjorde, at alle beboere kom ud af bygningen uden skader og med livet i behold. Kirsten Bjerring Bork udsatte sig selv for fare, udviste stor beslutsomhed og handlemod. 

torben


Torben, Esbjerg (ønsker ikke sit efternavn offentliggjort)
Den 10. april 2023 var Torben ude og lufte hund i et grønt kvarter i Esbjerg, da han fandt en ung kvinde, der havde forsøgt at begå selvmord. Resolut fik han reddet kvinden, ringede 1-1-2 og begyndte livreddende førstehjælp. Lægen på sygehuset udtalte, at Torben uden tvivl havde reddet kvindens liv og at den hurtige og godt udførte indsats betød, at kvinden ikke får varige men.

aronAron Petersen, Esbjerg
Den 12. april 2023 fandt Aron Petersen en 11-årig pige ukontaktbar på en sti. Pigen havde fået et ildebefindende og Aron Petersen udviste ekstraordinær handlekraft og mod, idet han som 13-årig helt alene stoppede op, ringede 1-1-2 og blev ved pigen til politi og redningspersonale kom frem.

Foto: politiet

Leave a Reply