Det bliver en idrætsfest af dimensioner, når 277 udviklingshæmmede mødes til årets SLIS (Specialskolernes LandsIdrætsStævne) den 22. – 23. maj i og omkring Sport & Event Park Esbjergs faciliteter på Gl. Vardevej i Esbjerg.
Foto: Esbjerg Kommune        

Gennem mere end tyve år har elever fra landets voksenspecialskoler sat hinanden stævne til SLIS i forskellige byer landet over. I 2018 var det i Horsens. Deltagerne er unge og voksne handicappede i alderen 16 til 30 år, alle med psykiske og/eller fysiske handicaps. 

Tid og Sted
Stævnet starter onsdag den 22. maj med indmarch og åbningsceremoni kl. 10:00 ved Atletikbanen på Gl. Vardevej, hvor Udvalgsformand Henrik Vallø holder åbningstalen. Herefter skal eleverne dyste i de traditionelle discipliner: atletik, svømning og hockey. Pædagog-studerende fra UCsyd har planlagt og afvikler alternative aktiviteter. Desuden er der også plads til E-sport, som et par af CSV-Esbjergs gamle STU-elever styrer. Onsdag kl. 17.40 starter Skovløbet, som både er en skolekonkurrence og en individuel konkurrence med medaljer og vandrepokal. Torsdag fortsætter konkurrencerne fra kl. 8.30, og kl. ca. 12.30 er der fællesafslutning for deltagerne på atletikbanen. Stævnet er meget mere end benhårde konkurrencer. Onsdag aften er der festmiddag for alle deltagerne, hvor det lokale band Bluebird fra Edelsvej spiller op til fest. Der er i år tilmeldt 15 specialskoler, som indkvarteres på en af byens folkeskoler. I år deltager Viborg Gymnastikhøjskole med 54 frivillige og ulønnede hjælpere. Stævnet er arrangeret af CSV-Esbjerg i samarbejde med Parasport Danmark og SLIS komiteen. Vi er i år blevet støttet af Esbjerg Fonden og Linda og Oskar Nielsens fond. De har givet os mulighed for at højne kvaliteten af stævnet og holde deltagerprisen nede.

Leave a Reply