Har du 65 minutter til rådighed næste torsdag eftermiddag? Så vil Esbjerg Ensemble og Esbjerg Kunstmuseum gerne invitere dig til den åbne generalprøve på performanceforestillingen Håb & ilddåb, som de opfører i anledning af De Dødes Dag fredag den 2. november i Musikhuset Esbjerg.

Foto: Nikolaj Lund

Intermediakunstneren Eric Andersen har skrevetHåb & ilddåb specielt til Esbjerg Ensemble, og forestillingen er udviklet i tæt samarbejde med koreograf og danser Marie Topp. I værket udfordres musikerne af at spille efter stopur og i hovedtelefoner høre en helt anden musik end den, de selv spiller. Danserinden danser duet med sig selv blandt publikum, som sidder på scenen i grupper blandt de optrædende. Forestillingen er typisk Eric Andersensk: publikum iscenesættes i forening med kunsten, og dans, billedkunst og musik forenes i en unik scenekunstnerisk præsentation, hvor hver kunstart vokser i mødet med hinanden.

De to forestillinger fredag 2.11. har været udsolgt siden sensommeren, men ensemblet vil gerne både give flere muligheden for at opleve den og selv få mulighed til at have et prøvepublikum undervejs.

Esbjerg Kunstmuseum har siden 2001 fejret Håbeperioden, som hvert år indledes på De Dødes Dag 2.11. og strækker sig til fastelavn. Håbeperioden er et samarbejde mellem Eric Andersen og Esbjerg Kunstmuseum i form af en installations-udstilling, som sætter fokus på udveksling og formulering af håb. Esbjerg Ensembles deltagelse er faktisk en 50 års-jubilæumsgave fra museet og kunstneren.

Tid: Torsdag 1.11. kl. 14.

Sted: Musikhuset Esbjerg.

Billetter: ( først til mølle) send e-mail til Pia Jørs: piajors@esbjergensemble.com eller ring ml. kl. 9-13 på tlf. 75 13 93 99.

Læs mere om Håb & Ilddåb og Eric Andersen på www.esbjergensemble.com og www.eskum.dk.

Leave a Reply