Gratis opera oplevelse

0
772

Musikalsk verdenspremiere i Esbjerg

Hvad sker der, når 6 personer strander i et tog uden forbindelse til omverdenen? Dette spørgsmål kan du måske få svaret på, når 6 sangstuderende fra musikkonservatoriet indbyder til verdenspremiere på en nyskreven opera.

I modsætning til mange af operaverdenens klassikere udspiller handlingen til ”Lost Connections”, som operaen hedder, sig i nutidige og hverdagsagtige omgivelser: Seks fremmede, med hver deres baggrund, personlighed og forhold til teknologi, bliver fanget sammen i en togkupé, da toget uventet standser i en tunnel. De seks personer bliver herefter tvunget til, at forholde sig til situationen, hinanden og sig selv. Når man mister al forbindelsen, opstår der så nye?

Lost Connections er en kammeropera skrevet Mogens Christensen helt specifikt til de medvirkende konservatoriestuderende, som efterfølgende selv har skrevet tekst og dialog.

Baggrunden for at skrive en moderne opera, som er i øjenhøjde med unge, forklarer komponisten således: ”For mange unge mennesker er operaen en uddøende genre – for længst overhalet af andre genrer som musical, stand-up eller filmbaserede udtryk, f.eks. musikvideoer, eller film med et stærk musikalsk udgangspunkt. Vi har derfor et ønske om at præsentere en publikumsinddragende revitalisering af genren, der ikke blot er relevant for de unge, men som i høj grad bygger på unges egne tanker og oplevelser. Ikke mindst med den norske tv-serie Skam er åbnet en ny dramatisk genre, der spejler unges eksistentielle, religiøse, seksuelle og sociale udfordringer”.

Iscenesættelsen er af Armeen Rasmussen og den musikalsk ledelse af Jan Ole Christiansen.

Torsdag d. 21/11 2019 kl. 19:00 i konservatoriets koncertsal

Der er fri entré

OBS: Koncerten har karakter af ”åben prøve” idet der efterfølgende arbejdes videre frem mod den endelige form.

Medvirkende:

·        Sidse Lund Henriksen

·        Søren Holm Bidstrup

·        Sine Ringblom Østergaard Kristensen

·        Jonas Kohl

·        Maria Carmelia Paulescu 

·        Mari-Ann Memborg

Leave a Reply