FlexTrafik for alle

I denne tid slår Esbjerg Kommune et ekstra slag for Flextur. Målet er at øge kendskabet til Flextur, som er en transportform, der både tager hensyn til den enkeltes ønsker, men stadig er kollektiv trafik.

Billede: Sydtrafk

Går turen til lægen, på biblioteket, på indkøb, på besøg eller bare på tur, så kan Flextur være en løsning. Sydtrafik tilbyder, at man kan blive kørt fra en adresse til en anden adresse alle ugens dage mellem kl. 6 til 24. Der kan være flere med i bilen, og nogle gange kommer man ud på en lille omvej – men man er altid fremme til tiden.

Som navnet lover så er Flextur fleksibelt både i forhold til destination og tidspunkt, og Sydtrafik oplever at ordningens popularitet er stigende.

Umiddelbart er der ikke mange i Esbjerg Kommune, der benytter sig af ordningen, sammenlignet med andre kommuner i Sydtrafiks område. Det vil Teknik & Byggeudvalget gerne ændre, og derfor kører der lige nu en kampagne målrettet de borgere, som vil have størst gavn af tilbuddet.

“Der kan være forskellige grunde så som geografi, mobilitet og vaner, som gør, at busser og tog ikke er en god løsning for den enkelte. Til de borgere findes tilbuddet om Flextur. Vi vil gerne være sikre på, at borgerne, som måtte have brug for ordningen, også ved, at den findes”, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen.

Flextur skal bestilles mindst to timer før, at der er brug for transporten. Det gøres nemmest online eller via appen Flextrafik. Det er også muligt at bestille telefonisk.

På grund af bybusnettet gælder tilbuddet om Flextur ikke til interne ture i Esbjerg by.

Leave a Reply