3000 kroner om måneden koster det en gennemsnitsfamilie, at inflationen buldrer af sted i takt med, at krigen i Ukraine bare bliver ved. Især er priserne på energi og fødevarer på himmelflugt, og derfor har Forbrugerrådet Tænk lagt sine bedste sparetips på hjemmesiden.

Energipriserne fylder meget i budgettet, hvorfor Tænk opfordrer til at spare på energien, Hvis du skruer rumtemperaturen ned med én grad, kan det i et gennemsnitligt hus skrue varmeudgiften ned med fem procent. Du skal passe på med at skrue for meget ned for varmen, da det vil øge risikoen for skimmelsvamp.

Vær opmærksom på, hvad du har af energislugere i hjemmet – særligt ovne, frysere og tv kan trække meget strøm – de ældre modeller typisk mere end de nyere. Når du køber nyt, så vælg et produkt med et godt energimærket. Det betaler sig.

Seneste artikler på Yesbjerg

Der kan være penge at spare ved at skifte elselskab. Brug elpris.dk, som drives af det offentlige, til at få overblik over selskabernes priser og produkter.

Skal du køre bil, peger Forbrugerrådet på, at det kan betale sig at sænke farten til 110 kilometer i timer på motorvejen. Fyld bilen op – samkørsel giver store besparelser. Hvis du har under 20 km på arbejde, kan du måske cykle og samtidig spare fitnessabonnementet.

Fødevarer er den anden store post på budgettet, så her er der også store penge at spare. Tænk fortæller, at du kan spare op til en femtedel af budgettet ved at lægge madplaner. Hvis du kombinerermadplanen med en indkøbsliste, kan du købe mindre ind og undgå at smide så meget ud.

Gå gerne på tilbudsjagt, men hold dig til indkøbslisten, så du ikke kommer til at betale tilsvarende mere for øvrige varer.

Flere sparetips fra Tænk

Sørg for, at der bliver isoleret ordentligt rundt om vinduerne.

Fyld altid opvaske- og vaskemaskinen helt op, før du tænder.

Skift til LED-pærer.

Erstat kød med grøntsager.

Indfør en ugentlig sparedag, hvor menuen er en omelet, grød eller en anden billig ret.

Skil dig af med unødvendige abonnementer.

Spar på tv-pakker og streamingtjenester til musik og tv.

Find den bedste og billigste forsikring.

Undgå at betale for meget for din bank.

Køb brugt – eksempelvis tøj, møbler, bøger, elektronik, cykler og biler.

Leave a Reply