Fremtrædende medlem af Comanches MC fængslet

0
457

Syd- og Sønderjyllands Politi arbejder på fortsat at sikre trygheden på Brolæggervej og fortsætter en hård kurs over for rocker- og bandemedlemmer i politikredsen.

Retten i Esbjerg varetægtsfængslede i dag et fremtrædende medlem af bandegrupperingen Comanches MC i Esbjerg frem til dom den 5. januar. Den 39-årige mand har været efterlyst i offentligheden siden 29. juni 2023 mistænkt for at være en af gerningsmændene bag et overfald på en 35-årig mand fra Århus, der den 16. juniblev slået i hovedet med en flaske og stukket i benet med en kniv på Shisha Lounge i Kongensgade i Esbjerg. Den 39-årige er sigtet for grov og kvalificeret vold i henhold til straffelovens §245. Den sigtede ønskede ikke at udtale sig og kærede kendelsen.

”Efterlysningen og dagens fængsling er et led i vores massive politimæssige indsats og herunder et særligt fokus på Brolæggervej 12 i Esbjerg, der bruges som tilholdssted for Comanches MC. Vi ønsker ikke disse grupperinger i politikredsen og vurderer løbende, hvilke værktøjer vi kan benytte i indsatsen”, siger politiinspektør Henrik Thrane Jensen.

Politiets indsats omfatter en operativ del, samt efterforskning og forebyggelse. Den operative indsats består af både synligt uniformerede patruljer og civile specialpatruljer i området omkring Brolæggervej og i øvrige relevante områder. Patruljerne er ofte i området ved Brolæggervej og er løbende i kontakt med naboerne og med borgere, der træffes på stedet. Den efterforskningsmæssige indsats indebærer, at Syd- og Sønderjyllands Politi konsekvent iværksætter efterforskning af banderelaterede hændelser og sager i og uden for Brolæggervej. En efterforskning der i dag resulterede i varetægtsfængslingen. Den forebyggende indsats sker i et tæt samarbejde med Esbjerg Kommune.

”Det vigtigste for os er borgernes sikkerhed og tryghed og vi bruger de muligheder, vi har i værktøjskassen.  Vi kan af efterforskningsmæssige grunde ikke fortælle, hvad vi konkret gør, men borgerne skal ikke være i tvivl om, at politiet sammen med andre myndigheder bekæmper rocker- og bandegrupperingerne intensivt”, siger politiinspektør Henrik Thrane Jensen.

Da fremstillingen ved Retten i Esbjerg i dag foregik bag lukkede døre, har Syd- og Sønderjyllands Politi i øjeblikket ikke yderligere kommentarer til den konkrete sag.

To medlemmer af Comanches MC er tidligere fængslet i sagen og sidder fortsat varetægtsfængslet. En tredje person blev tidligere løsladt i grundlovsforhør, men er fortsat sigtet. Politiet søger derudover efter yderligere tre mistænkte i sagen; Søren Sung Frahm og Jasar Beganovic, samt en endnu uidentificeret person.

Søren Sung Frahm

Jasar Beganovic

Endnu ikke identificeret person

 

Leave a Reply