Vil du med tværs over USA sammen med Eva Merz og American Indian Movement? Vil du med hjem til Eva i Københavns Pisserende i 1990’erne? Vil du være med til at følge i Evas fodspor?

Foto: Privat /Presse

Forfatter, kunstner og dokumentarist Jutta Marie Jessen står bag den helt nye podcast Evas arv om Esbjerg- fotografen, kunstneren og velgøreren, Eva Merz. Podcasten handler om Eva, men den handler i høj grad også om at gå – om at gå i andres fodspor, om at finde sin egen vej og om at foretage både en indre og en ydre rejse.
Vil du med?


Evas arv lanceres naturligvis i Esbjerg, og Esbjerg Kunstmuseum er vært. Der bliver tale om en usædvanlig lancering, hvor vi sammen vil gå gennem Evas by og lytte til hendes fortælling. Vandringen varer ca. 1 1⁄2 – 2 timer, men der er indlagt små pauser med saltfisk og elefantøl undervejs. Vi håber på solskin, men opfordrer alle til at klæde sig på efter vejret. Vandringen slutter på kunstmuseet med en snak over en rejemad i selskab med både Eva og kvinden bag podcasten, Jutta Marie Jessen.
Det er alment kendt, at danskerne gik ture som aldrig før under corona-nedlukningen. Folk fandt sammen i vandrergrupper og kom rundt i måske ukendte kroge af deres by og egn. Vi opfordrer alle til at snøre vandreskoene igen og gå med ud på en ny opdagelsesrejse.
Eva Merz siger selv om podcasten: ”Jeg er så spændt på, hvordan den bliver modtaget. Ligesom alle andre, der lytter med, møder jeg gennem Juttas fortælling mig selv som ung – jeg bliver i en vis forstand min egen følgesvend. Det er syret, men også både tankevækkende og sjovt. Jeg må indrømme, at det er blevet en fantastisk historie, og jeg kan stadig ikke helt forstå, at jeg spiller hovedrollen!”
Jutta Marie Jessen: ”Da jeg pludselig (gen)fandt Evas gamle breve og postkort efter, de havde ligget i mine gemmer i over 20 år, så vidste jeg, at jeg ikke bare kunne lægge dem tilbage igen. For jeg har altid syntes, de var del af en tidsløs og fascinerende fortælling, der skulle ud! Nu er brevene på bedste vis blevet flettet ind i en større historie, som jeg havde lyst til at lave, fordi jeg tror, at alle kan få noget ud af gå ind i den.”
Christiane Finsen, der er museumsinspektør på Esbjerg Kunstmuseum fortæller: ”Eva kender halvdelen af Esbjerg, og byen kender hende. Derfor vil mange lokale finde det fundamentalt spændende at få et indblik i hendes historie, i hendes gamle breve, i hendes interesse for indfødte amerikanske folk, i hendes tid i USA og Skotland, i hendes familie og den omfattende arv, hun forvalter. Men Jutta Marie Jessens podcast kan give os meget mere end det. Den handler også om de store spørgsmål i livet, som vi alle søger svar på. Der er på den måde tale om en både indre og ydre dannelsesrejse, som vedrører os alle sammen.”


Hvad: Lancering af podcasten Evas arv

Hvor: Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20

Hvornår: Søndag den 26. september kl. 14


Vi mødes ved museets billetsalg kl. 14, hvorfra vi sammen vil gå gennem Evas by og lytte til hendes fortælling. Eva viser vej, men vi lytter sammen hver for sig
Husk din egen smartphone og hovedtelefoner eller air pods.
Tilmelding er nødvendig på boe@eskum.dk senest fredag den 24. september kl. 10. Først-til-mølle!


Pris: 50 kr. som betales i billetsalget på dagen.
Evas arv udgives på produktionsselskabet Rakkerpak. Evas arv er støttet af Statens Kunstfond.

Leave a Reply