En ny målsætning om, at alle nye trævarer skal være FSC®-certificerede, lægger et pres på møbelkædens leverandører i bæredygtighedens tegn. FSC mener, at kædens ultimatum er vigtigt og ambitiøst. 

Flere års fokus på bæredygtige tiltag kulminerer, når ILVA i Esbjerg skruer op for indsatsen med en række konkrete målsætninger. Blandt målene er kravet om, at alle nye trævarer, som tages ind i sortimentet, fra 1. januar 2022 skal være FSC®-certificerede, mens alle kædens trævarer skal bære certificeringen fra 1. januar 2025. FSC®-certifikatet sikrer, at træet kommer fra bæredygtigt skovbrug.

– Jeg ved, at mange af vores kunder går op i bæredygtighed. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu har sat nogle meget konkrete og ambitiøse mål, der gør os mere bæredygtige, siger Per Andersen, der er butikschef hos Ilva i Esbjerg. 

De nye mål for bæredygtighed kommer til at få betydning for både ILVA og kædens leverandører, mens kunderne hverken forventes at komme til at opleve prisstigninger eller begrænsninger i udvalget. 

– Det kan betyde, at vi er nødt til at sige farvel til produkter og leverandører i en periode, indtil de igen kan leve op til kravene, ligesom vi selv skal afsætte ressourcer til at implementere tiltagene og kontrollere, at alle vores produkter lever op til de nye krav. Den pris, der er forbundet med det, ser vi som en investering i bæredygtighed, og bliver derfor ikke pålagt kunderne, som fremover kan være sikre på, at de handler bæredygtigt hos ILVA, siger Jonas Riis Nielsen, der er Head of Quality & Sustainability hos ILVA. 

”Rykker branchen i positiv retning”

Hos FSC Danmark, der arbejder med at udbrede og sikre anerkendelse af FSC som sikkerhed for produkter af træ og papir med oprindelse i bæredygtige skove, er tilfredsheden stor med ILVAs nye mål for bæredygtighed.

– ILVA er en kæmpe spiller på møbelmarkedet og hos FSC Danmark er vi superglade for at se, at man går med i kampen for verdens skovområder. ILVA sætter sig nogle vigtige og ambitiøse mål, som kommer til at rykke noget for verdens skove. Når en stor spiller rykker på bæredygtighedsagendaen og sætter nye ambitioner, så rykker det både leverandører og forhåbentlig også resten af branchen i en positiv retning, siger Ida Rehnström, ansvarlig for kommunikation og strategiske partnerskaber hos FSC Danmark.

Målsætningerne for træmøblerne står ikke alene hos ILVA. I 2023 vil alle produkter i sortimentet med syntetiske og naturlige fibre være mærket med STANDARD 100 by OEKO-TEX®, der er en garanti for en bæredygtig produktion af tekstiler, som testes for mere end 300 forskellige sundheds- og miljøskadelige stoffer, mens GOTS-certificeringen, der er et økologisk miljømærke til tøj og tekstiler, og Svanemærket prioriteres på udvalgte produkter.

Leave a Reply