EU søger inspiration i Esbjerg

0
172

Kom med til gå-hjem-møde nu på torsdag og hør mere om den grønne omstilling fra Esbjerg til Europa, og om hvordan vi sikrer, at hele Europa bliver grønt. Hvad kan EU lære af Esbjerg og omvendt?

Kom og vær med, når Esbjerg får besøg af EU’s nye lettiske kommissær med ansvar for energiområdet Kadri Simson sammen med nyvalgte lokale Europa-Parlamentariker Asger Christensen fra Venstre.

Det sker nu på torsdag den 6. februar fra kl. 17.00 – 18.00. I et samarbejde med Aalborg Universitet i Esbjerg sætter vi fokus på den grønne omstilling både i Esbjerg og i EU. Professor Lasse Rosendahl, der er konstitueret Institutleder på Institut for energiteknik og med i Horizon 2020 programkomiteen er moderator, og der er masser af plads til at stille spørgsmål og debattere med!

Den nye energikommissær har valgt Esbjerg som destination for sit allerførste besøg i medlemslandene og anerkender Esbjergs førerposition som energimetropol. Esbjerg er et fantastisk godt eksempel på, at grøn omstilling også kan være en vækststrategi. Både Kommissionen og Parlamentet er yderst bevidste om den rolle, som Danmark har potentialet til at spille, når det kommer til at drive den grønne omstilling i hele Europa. En omstilling, som blandt andet skal udmøntes i en ny europæisk havvindstrategi senere på året.

Kommissæren og MEP’eren vil gerne møde danskerne til en mere general snak om deres forventninger til EU’s grønne fremtid til dette debatarrangement.

Arrangementet finder sted på Aalborg Universitet Esbjerg.

Efter debatten bydes der på et glas og lidt lækre tapas.

OBS: Arrangementet foregår på engelsk.

Leave a Reply