Ib Pedersen stopper hos Esbjerg Vikings.

Når Esbjerg Vikings i 2019 tager hul på en ny sæson, bliver det ikke længere med Ib Pedersen som holdleder.

Når Esbjerg Vikings igen skal jagte sejre på Granly Speedway Arena, bliver det for første gang siden 2011 ikke med Ib Pedersen som holdleder.

Efter en resultatmæssig skuffende sæson har han valgt at takke nej til tilbuddet om at fortsætte i en anden rolle som sportschef, og dermed siger manden i den velkendte pink polo farvel til Esbjerg Motorsport.

– Vi har rigtigt meget at takke Ib Pedersen for, og jeg havde meget gerne set ham fortsætte omkring holdet, fordi han har stor viden og erfaring. Vi har dog også valgt, at vi definere vores arbejdsområder lidt skarpere, så vi ikke kunne tilbyde ham at fortsætte som holdleder, og jeg har stor respekt for, at Ib Pedersen vælger at takke nej, fordi han mener, at det er en bedre løsning. Det vidner om en professionel tilgang til tingene, og det er sådan, vi kender ham, siger den nye direktør i Esbjerg Motorsport, Lars Guldager Dyhr, der har taget fat på arbejdet med at forme holdet og staben til den kommende sæson.

– Vi har haft et turbulent sæson, hvor Ib Pedersen ikke har haft de bedste arbejdsbetingelser, og selvom der selvfølgelig har været for få sejre, så kan vi se, hvor hårdt der er blevet arbejdet. Vi har så også vurderet, at den proces, som blev sat i gang med at involvere Tom Paarup Madsen omkring holdet, har gjort, at han nu er klar til at tage et større ansvar, og det er et naturligt skridt, at vi nu lader ham stå i spidsen for holdet. Vi kommer i første omgang til at tilknytte gode folk med stærke kompetencer omkring ham, der kan hjælpe med de arbejdsopgaver, som vi havde tiltænkt en sportschef, og så vil vi vurdere på sigt, om det giver mening at hente en anden til den post.

Det vigtigste er, at vi skaber de bedste rammer for sportslig succes, og det er derfor, vi har været grundige i forhold til at snakke tingene igennem, konstaterer Lars Guldager Dyhr, der også takker Ib Pedersen for to mesterskaber og de øvrige medaljer, som han har hjemført til Esbjerg Vikings. De flotte resultater gennem årene er da også noget, som Ib Pedersen stolt tager med sig.

– Jeg kan se tilbage på min tid hos Esbjerg Vikings med stor glæde, og jeg har samarbejdet med mange gode mennesker. Vi har i forbindelse med sæsonafslutningen haft en god og åben dialog, og selvom jeg godt kunne tænke at fortsætte som holdleder, så kan jeg også godt se, at det er et godt tidspunkt at ryste posen på. Jeg ønsker klubben og alle hernede alt muligt held og lykke, og jeg tror på, at de kommer stærkt ud til den kommende sæson. Der er sat meget godt i værk, og jeg synes, at jeg med sindsro kan sige farvel. Nu tager jeg som udgangspunkt et sabbatår, men jeg er sikker på, at jeg tit vil komme til speedway på Granly Speedway Arena, hvor jeg stadig føler mig meget velkommen.

Fakta
Ib Pedersen har været holdleder for Esbjerg Vikings siden 2011. Det blev blandt andet til to danske mesterskaber i 2012 og 2013 samt en sølvmedalje og to bronzemedaljer.

Foto: Benny Skou

Leave a Reply