Esbjerg Kommune har indledt et samarbejde med de foreninger, der i dag bruger Gjesing Fritidscenter for at finde nye lokaler til alle, hvis politikerne vælger at sælge Gjesing Fritidscenter til Social & Sundhedsskolen, der gerne vil udvide skolen.

Social & Sundhedsskolen i Esbjerg har så stor succes, at de er nødt til at udvide skolen for fremover at have plads til alle de kommende elever. Skolens placering midt i villaområdet i Gjesing betyder, at mulighederne for udvidelse er begrænset. Derfor har de spurgt Esbjerg Kommune, om de kan købe Gjesing Fritidscenter, så de kan få plads til udvidelsen.

Forvaltningen er derfor gået i dialog med de foreninger, der i dag bruger Gjesing Fritidscenter for at se, om det kan lykkes at finde andre lokaler til dem, såfremt et salg bliver aktuelt.

Det glæder formand for Sundhed & Omsorgsudvalget Olfert Krog, at forvaltningen involverer de nuværende brugere af Gjesing Fritidscenter allerede nu:

”Det er en utrolig god nyhed, at det går så godt for Social & Sundhedsskolen her i Esbjerg, at skolen har brug for mere plads for at kunne undervise alle de nye SOSU-assistenter, som vi har brug for i fremtiden. Det er godt med stor borgerinddragelse, så vi kan se, om SOSU-skolens ønsker kan imødekommes,” siger Olfert Krog.

De fleste foreninger kan genhuses

I langt de fleste tilfælde er det lykkes at pege på alternative lokaler til foreningerne, mens der stadig arbejdes på at finde en løsning til SIF Gymnastik.

For at holde de mange især små gymnaster i nærområdet, kan det blive nødvendigt at bygge en ny gymnastiksal med tilhørende redskabsrum på en af de to folkeskoler i området, hvis det ender med et salg af Gjesing Fritidscenter.

Gjesing Bordtennisklub er lovet, at forvaltningen vil undersøge mulighed for alternativ placering. Ligesom der arbejdes på at finde et fælles mødested til de foreninger, der bruger Gjesing Fritidscenter i dag.

”Selvfølgelig skal vi bibeholde et aktivt fritids- og kulturliv i Gjesing, og derfor arbejder forvaltningen også på højtryk for at finde alternative lokaler i nærområdet til de foreninger, der bruger Gjesing Fritidscenter i øjeblikket, hvis vi politikere vælger at Gjesing Fritidscenter skal sælges,” siger May-Britt Andrea Andersen, formand for Kultur & Fritidsudvalget og fortsætter:

”Jeg har fuld tillid til, at forvaltningen arbejder videre med involveringen af de nuværende brugere, så der kan findes en tilfredsstillende løsning for alle, før vi politikere skal tage endelig beslutning til, om vi vil sælge Gjesing Fritidscenter til SOSU-skolen eller ej.”

Det forventes, at der går endnu et par måneder, før et eventuelt salg af Gjesing Fritidscenter kommer til politisk behandling. Herfra er det op til politikerne, om Gjesing Fritidscenter skal sælges eller ej.

Leave a Reply