Hvad sker der, når man inviterer en fysikprofessor med til at lave en kunstudstilling? Hvad har en vanddråbe med kunst at gøre? Og kan man skabe billeder med væsker i bevægelse?

På årets efterårsferieworkshop kaster vi os over den nyåbende særudstilling Wunderkammer 1 – flydende form, som er blevet til i samarbejde med fysikprofessor Tomas Bohr. Udstillingen er en usædvanlig og overvældende præsentation af både laboratorieopstillinger, eksperimenter og billedkunst, der har det til fælles, at det hele drejer sig om væskers bevægelse, som Bohr forsker i.

Tomas Bohrs opstillinger tager udgangspunkt i fænomener, vi kender – som eksempelvis en vanddråbe, der rammer en vandpyt, strålen fra en vandhane, der løber ud i vasken eller væske, der røres rundt i en gryde. Og både laboratorieopstillingerne og kunsten synliggør, hvor smukke og overraskende væskeoverfladers struktur kan være. På årets workshop skal vi derfor naturligvis skabe billeder med dråber og dryp, lave våde hælde-billeder og eksperimentere med farver og overfladespænding. En workshop varer halvanden time og kombinerer samtaler og opdagelser i udstillingen med eksperimenter i værkstedet. Workshoppen henvender sig hovedsageligt til børn i alderen 6 – 12 år.

Hvor: Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20, 6700 Esbjerg
Hvornår: Mandag d. 15/10 – fredag d. 19/10. Hver dag kl. 10.30 – 12.00.

Leave a Reply