Cyklistforbundets store forårskampagne, VI CYKLER TIL ARBEJDE, ruller derudaf. Tirsdag morgen fik Esbjergs cyklister et ekstra skulderklap og en opfordring til at blive ved med at tage cyklen.

Cyklister i lyskrydset ved Stormgade og Spangsbjerg Kirkevej fik en dejlig overraskelse med på vejen af borgmester Jesper Frost Rasmussen og udvalgsformand Henning Ravn.

Cyklistforbundets forårskampagne, VI CYKLER TIL ARBEJDE, kører i hele maj, og spreder cykelglæde på arbejdspladser og cykelstier. I år er Esbjerg Kommune gået aktivt ind med støtte til kampagnen. Kommunen har selv høje ambitioner for at øge andelen af borgere, der bruger cyklen som transportmiddel. Her er bl.a. mål om, at mindst 25 % af alle rejser skal udføres på cykel. Dette tal var 17 % i 2018.

Cirka halvvejs i kampagnen stod borgmester Jesper Frost Rasmussen og Henning Ravn, udvalgsformand for Plan & Byudviklingsudvalget, klar til at dele morgenbrød ud ved et af Esbjergs travle lyskryds. 150 cyklister fik en knitrende bagerpose til tasken eller cykelkurven.

”Alle, der hopper på cyklen til og fra arbejdet, skolen eller studiet, er med til at øge sundheden, og det er en af de bedste måder at gøre fysisk aktivitet til en integreret del af hverdagen”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Byt bilen til cyklen

Esbjerg Kommune har især et godt cykeløje til de bilister, som vælger at tage bilen til arbejde, selvom arbejdspladsen er indenfor cykelafstand. Faktisk har 41% af de beskæftigede i Esbjerg Kommune under 5 km til arbejde.

”Bæredygtig transport som cyklisme spiller en afgørende rolle i vores bestræbelser på at bevare miljøet. Ved at vælge cyklen som transportmiddel reducerer vi vores CO2-udledning, mindsker trafikbelastningen og forbedrer luftkvaliteten. Cyklisme er en enkel, men kraftfuld måde at gøre en forskel på”, siger Henning Ravn, formand for Plan & Byudviklingsudvalget.

I Esbjerg Kommune cykler knap 700 deltagere i kampagnen med på 70 hold, og som samarbejdskommune vil Esbjerg Kommune gerne være med til at øge antallet af cyklister. Hver dag på cyklen giver point i lodtrækningen om præmier til hele holdet i VI CYKLER TIL ARBEJDE.

”Udover den fysiske sundhed er der også glæden ved at gøre noget sjovt i fællesskab med dine kollegaer. Vi kalder VI CYKLER TIL ARBEJDE for Danmarks sjoveste motionskampagne, fordi humøret, fællesskabet og de hyggelige konkurrencer er kernen i kampagnen. Det skal både være sjovt og sundt at deltage,” siger Cyklistforbundets direktør Kenneth Øhrberg Krag.

FAKTA:

Den årlige kampagne “VI CYKLER TIL ARBEJDE” er en landsdækkende begivenhed, der opfordrer folk til at tage cyklen i stedet for bilen på arbejdet. Formålet er at fremme cykling som en bæredygtig og sund transportform samt at skabe bevidsthed om fordelene ved cykling for både individet og samfundet som helhed.Kontakter

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, jesra@esbjerg.dk, tlf. 27 24 18 00

Formand for Plan & Byudvikling Henning Ravn, henra@esbjerg.dk,
tlf. 40 10 12 46
Billeder

Cyklister i lyskrydset ved Stormgade og Spangsbjerg Kirkevej fik en dejlig overraskelse med på vejen af borgmester Jesper Frost Rasmussen og udvalgsformand Henning Ravn.

Fotos: Esbjerg Kommune

Leave a Reply