Der skal spares i Esbjerg Kommune, i alt 443 millioner kroner over de næste 4 år. Mandag aften blev politikerne præsenteret for direktionens forslag til besparelser og her lægges der særligt vægt på ældreplejen, voksenhandikapområdet, samt skole- og børnepasning.

Desuden fremlægges der forslag til at spare 700.000 over de næste 4 år på  skolepatruljernes årlige fest på tobakken samt turen til Heidepark. Denne post skal i stedet varetages af skolernes egne budgetter. 

Politikerne tager, i selskab med direktionen, til Hotel Legoland torsdag og fredag i denne uge, for at gennemgå budgetterne yderligere. 

Vi har talt med Søren Abildtrup, sekretariatschef på Esbjerg Kommune, som oplyser at der er tale om en tur for 31 politikere og 10 embedsfolk. Dette koster kommunen 100.000 kr. i runde tal. 

“100.000 kr. er mange penge, og det er naturligvis ikke et forslag der kommer fra mig. Når det er sagt, synes jeg det er vigtigt at vi kommer udenbys fordi det er første gang vi skal lave budget. Det er essentielt at vi bliver rystet godt sammen, og har muligheden for at koncentrere os om arbejdet. Jeg vil gerne tale for at der findes en billigere løsning til næste år.”

Anne Marie Geisler Andersenbyrådspolitiker for Radikale Venstre
Timerne efter valget blev ringet af den 21. november 2017 på Esbjerg Rådhus.


Leave a Reply